На круїзному лайнері вже другий українець підхопив коронавірус

На круїзному лайнері вже другий українець підхопив коронавірус

Фото: Associated Press

Діагноз коронавірус підтвердився уже у 135 людей на борту.

На карантинному лайнері біля берегів Японії вже двоє українців інфіковані новим коронавірусом.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

Там зазначили, що Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії 4 лютого поставило судно на карантин на два тижні і взялося перевіряти пасажирів, які контактували із підтвердженим хворим - це 439 осіб. Сьогодні, 10 лютого, результати цих досліджень отримано. Аналізи виявили 135 інфікованих осіб, з яких двоє - українці.

Наразі українців зняли з лайнера та перевезли до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під медичним спостереженням щонайменше два тижні.

Як додавється, японське відомство також проводе другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами і тими, у кого виникли характерні симптоми.

Всього на цьому судні перебувають 25 українців. Усі вони є членами екіпажу. Людей на лайнері - приблизно 3,7 тисячі.

Як повідомлялося, перший інфікований коронавірусом на круїзному лайнері громадянин України почувається нормально і перебуває у госпіталі під наглядом лікарів.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують - приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Перший заражений коронавірусом українець перебуває у лікарні в стабільному стані

Перший заражений коронавірусом українець перебуває у лікарні в стабільному стані

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація