На "легендарній" через жахливий стан трасі Кіровоград-Миколаїв почав рухатися затор зі 100 фур

На "легендарній" через жахливий стан трасі Кіровоград-Миколаїв почав рухатися затор зі 100 фур

Фото: Національна поліція України

До вантажівок нарешті дісталися автодорівці.

Траса національного значення Н-14 минулої ночі перетворилася на суцільне скло. На межі Кіровоградської та Миколаївської областей двічі пройшов дощ, а потім вдарив мороз, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На дорозі вимушено зупинилися близько сотні вантажівок. Водії від ранку змогли просунутися лише на 8 кілометрів у бік Миколаїва та зупинилися в районі села Антонівка. Люди скаржилися, що в них закінчується їжа та пальне для обігріву. "У цих районах, у цьому селі десь близько ста чи більше машин, що в одну сторону, що в іншу сторону – з Кіровограда на Миколаїв і з Миколаєва на Кіровоград. Мало того, що ями в пояс, у коліно тощо, а ще плюс скло, їхати геть нереально", - розповів водій Микола.

Від снігопадів та ожеледиці на дорогах потерпають кілька областей України

Від снігопадів та ожеледиці на дорогах потерпають кілька областей України

Журналісти спробувала доїхати до бранців миколаївського шляху на легковику, але це було неможливо. У службі автомобільних доріг Миколаївської області повідомили, що надвечір посипальна техніка таки дісталася до затору, і вантажівки потроху рушили з місця. "Інформація про те, що є нагромадження фур, у нас з'явилась о 13:20 сьогоднішнього дня, був перший дзвінок на диспетчера. І о 15:40, якщо не помиляюсь, була вже одна одиниця техніки, направлена на дорогу Н-14 на посипання", - пояснив в.о. голови служби автодоріг Миколаївської області Андрій Максименко.

На решті доріг в центрі України, зокрема на Кіровоградщині, ситуація краща: там шляхи почищені і посипані. Тим не менш, сильний вітер намітає сніг з полів, і рятувальники знову мусять звільняти автомобілістів зі снігових заметів. За прогнозами синоптиків, у вівторок у центральній Україні снігу та дощу не буде, і це дасть можливість шляховикам нарешті почистити і посипати всі дороги. Натомість чергове штормове попередження для Кіровоградщини передають на середу.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація