На Луценка подали заяву до ДБР через розголошення відомостей розслідування щодо вбивства Гандзюк

На Луценка подали заяву до ДБР через розголошення відомостей розслідування щодо вбивства Гандзюк

Фото: Право на владу

Заява була зареєстрована 27 грудня.

Юрист Масі Найєм подав заяву до Державного бюро розслідувань на генерального прокурора Юрія Луценка за розголошення ним відомостей досудового розслідування щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Подав на генпрокурора Луценка Ю. В. заяву про кримінальне правопорушення за розголошення відомостей досудового розслідування у справі Каті Гандзюк. Це правопорушення передбачене ч. 2 статті 387 КК України. Мова йде про розголошення, вчинене прокурором незалежно від того, чи приймав він безпосередню участь в досудовому розслідуванні", - заявив Найєм.

За його словами, Луценко публічно повідомляв про намір повідомити про підозру певним особам, а також оголошував ймовірний мотив вбивства та повідомлення про те, що саме цей мотив наразі виводить слідство на ім‘я ймовірного замовника.

На фото заяви видно, що вона була отримана Державним бюро розслідувань 27 грудня.

Подав на Генпрокурора Луценка Ю. В.  заяву про кримінальне правопорушення за розголошення відомостей досудового...

Опубліковано Masi Nayyem Четвер, 27 грудня 2018 р.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла.

Катерина Гандзюк від отриманих опіків померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене і справу передадуть до суду. Наразі у цій справі затримано п’ятьох підозрюваних - організатора злочину та безпосередніх виконавців.

Організатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook, активісти, а також Telegram-канал The Newsroom оприлюднили власні результати розслідування з посиланням на власні джерела, у яких називають посередником між замовником вбивства та організатором помічника нардепа Паламарчука Ігоря Павловського. Своєю чергою Паламарчук спростував всі звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк. Разом з цим він звільнив Павловського, аби "уникнути тиску на слідство".

Юрій Луценко 3 грудня повідомив, що слідство встановило імена усіх причетних до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, а також з'ясувало мотив злочину.

Вбивство Гандзюк: слідство встановило ім'я замовника

Вбивство Гандзюк: слідство встановило ім'я замовника

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація