На Луганщині прикордонники затримали втікача з Росії, який просив притулку в Україні

Порушник мав з собою лише армійський рюкзак із набором для виживання.

На Луганщині прикордонники затримали росіянина у камуфляжі та з військовим наплічником. Чоловік втік до України, бо на батьківщині його нібито переслідують і погрожують за проукраїнські погляди.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Порушник розповів, що він родом із Казані й від 2008 року очолював філіал організації, діяльність якої спрямована на зміну чинної влади у РФ. За його словами, від 2016 році він підтримував у соцмережах і матеріально український полк "Азов".

Нібито за свої погляди він неодноразово був засуджений. Втекти з країни вирішив, бо йому погрожували і він побоювався за своє життя.  З собою у нього був армійський рюкзак із набором для виживання: мобільним телефоном та кількома тисячами російських рублів. Росіянин сказав, що придбав це у спеціалізованому магазині.

Порушника доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин незаконного перетину кордону. Під час складання справи про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) чоловік звернувся із заявою, адресованою компетентним органам, про визнання його біженцем на території України або особою, яка потребує додаткового захисту.

Нагадаємо, 25 жовтня прикордонники Харківського загону затримали чоловіка, який намагався незаконно перетнути кордон з України до Росії. Чоловік мандрував у літніх шльопанцях, бо був напідпитку. Чоловік пояснив, що в такий спосіб він хотів скоротити дорогу до сусідньої країни. Документів, окрім внутрішнього паспорта громадянина України, у нього не було.

Повʼязані теми:

Наступна публікація