На Львівщині 16-річний спортсмен помер у лікарні під час видалення апендициту

На Львівщині 16-річний спортсмен помер у лікарні під час видалення апендициту

Адвокат та батьки хлопця звинувачують лікарів у недбалості.

На Львівщині батько привіз сина до лікарні із гострим апендицитом, а за кілька днів забрав у домовині, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

На операційному столі у 16-річного Віталія двічі зупинялось серце, двічі його запускали, проте пацієнт впав у кому і не опритомнів.

Віталік був середньою дитиною у родині, займався спортом, добре вчився і ніколи не скаржився на здоров'я, нещодавно навіть пройшов медогляд у військкоматі. Коли почав боліти живіт, батько повіз його до Червоноградської лікарні, де після аналізів взялись оперувати апендицит.

"Хірург прийшов через півгодини і сказав, що ще операцію не починали, бо якась проблема з анестезією. Перед 11-ї годиною там вони щось всі дуже сильно забігали, заметушилися", - згадує батько хлопця Віктор Кулик.

Коли Віталій впав у кому, до реанімації на консультацію одразу приїхали найкращі львівські фахівці, на третій день вони забрали пацієнта до Львова.

"Через важке ураження головного мозку нам не вдалося врятувати життя дитини, яка в Червонограді на операційному столі мала ускладнення, що призвели до клінічної смерті. Після цього дитина перенесла 2 серцево-легеневі реанімації, що було причиною того, ми наразі не коментуємо до появи офіційних висновків експертів", - заявив завідувач реанімаційним відділенням Львівської лікарні ОХМАДИТ Андрій Альбокрінов.

Батьки і адвокат певні, що саме лікарі винні у смерті Віталія, адже неправильно інтубували його, натомість медики запевняють, що зробили все можливе, проте у хлопця стався бронхоспазм, ймовірно, через алергію на ліки, що трапляється раз на 10 тисяч пацієнтів.

"Все проводилось згідно з алгоритмом, направду, але, на жаль, не все в наших руках", - зазначила дитячий анестезіолог Червоноградської лікарні Оксана Смілка.

Своєю чергою головний лікар Ігор Гронзаль пообіцяв детальний розбір нещасного випадку після заключення судово-медичної експертизи.

Наразі батько хлопця звернувся із заявою до поліції, де відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов'язків медпрацівниками, що призвело до тяжких наслідків. За це передбачено до 3 років ув'язнення.

Віталій Кулик не дожив трохи більше місяця до свого 17-го дня народження.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація