На Львівщині чоловіки заразилися ботулізмом після вживання м'ясних консерв

На Львівщині чоловіки заразилися ботулізмом після вживання м'ясних консерв

Фото: Getty Images

Постраждалих госпіталізували, вони перебувають у реанімації у важкому стані.

У Львівській області двох чоловіків госпіталізували до обласної інфекційної лікарні з діагнозом ботулізм.

Про це з посиланням на головного епідеміолога області Наталію Тімко пише Zaxid.net.

Як зазначається, у понеділок, 21 серпня, чоловіки 1958 і 1959 року народження вживали м'ясні консерви домашнього приготування, і за деякий час їм стало зле.

"При цьому захворюванні пацієнтам обов'язково слід вводити сироватку від ботулізму. Що швидше її введуть, то швидше токсин буде нейтралізуватися і менше вражати органи і системи. Проте сироватки в лікарні немає. Про ці випадки лікарі повідомили МОЗ, чекають, поки звідти передадуть сироватку", - повідомляє видання.

В Україну завезли ліки від ботулізму

В Україну завезли ліки від ботулізму

Наразі люди перебувають у реанімації, їхній стан важкий. Медики намагаються врятувати життя постраждалих.

Водночас Тімко розповіла, що цього року ботулізм діагностували вже у семи мешканців області. Усі вони вживали домашні м'ясні консерви.

Нагадаємо, в Україні цьогоріч захворіли на ботулізм вже понад 90 осіб, дев'ятеро людей померли. Майже всі вони вживали в'ялену рибу, що містила в собі токсин. З 2014 року сироватки від ботулізму офіційно не було – родичі потерпілих шукали "сіру". У червні виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун відмовлялася відповідати на запитання, коли ж необхідні ліки нарешті з'являться в Україні. Тепер вона звітує, що сироватка є. Препаратів вартістю 2,5 млн гривень вистачить на 25 пацієнтів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація