На Львівщині, крім сміттєзвалищ, горять терикони та отруюють повітря

На Львівщині, крім сміттєзвалищ, горять терикони та отруюють повітря

Їдкий дим майже півроку шкодить місцевим жителям.

У Львівській області, окрім сміттєзвалищ, вже півроку як горять терикони Центральної збагачувальної фабрики та отруюють повітря.

Про це розповів депутат міжфракційного об'єднання "Народний контроль" Олег Мусій, перебуваючи на місці пожежі.

"Особисто приїхав подивитись на терикони і перевірити правдивість інформації санепідемслужби Львівської області та інших вкрай спокійних чиновників. Чиновники стверджують, що гасіння проведено, і нічого не горить. Але це суцільна брехня", – заявив він.

Нардеп також зазначив, що терикони димлять їдким димом, під верхнім шаром насипу – розпечена охоплена полум'ям порода та видно осади сірки.

"Пейзаж – як на безлюдній планеті. Екологічного лиха не побачить тут хіба що сліпий", – наголосив Мусій.

Нагадаємо, 28 травня сталося займання на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. На ліквідацію пожежі були відправлені команди рятувальників. 30 травня на сміттєзвалищі стався обвал, під яким опинилися троє пожежників та один працівник комунальної служби.

Пізніше, 1 червня, рятувальники припинили пошуково-рятувальні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова через загрозу нового обвалу.

Як відомо, досі не знайдено еколога, який зник у районі сміттєзвалища. Однак рятувальники припускають, що він може перебувати не під завалами, а на прилеглих територіях.

Повʼязані теми:

Наступна публікація