На Львівщині у пожежі на підприємстві загинуло півтисячі свиней

На Львівщині у пожежі на підприємстві загинуло півтисячі свиней

Фото: visualhunt.com

Ще понад тисячу тварин вдалося врятувати.

15 квітня вдень селі Ліщин Жидачівського району в будівлі, площею 1680 кв.м, на території приватного підприємства спалахнула пожежа.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

На момент прибуття вогнеборців пожежа поширилася покриттям будівлі на значну площу. Основні зусилля рятувальники зосередили на тому, аби врятувати тварин та не допустити перекидання вогню на сусідні будівлі.

Як зазначається, пожежа супроводжувалася інтенсивним виділенням продуктів горіння. Вогнеборці приборкували пожежу в апаратах захисту органів дихання у складі 3-х ланок газодимозахисної служби.

Рятувальники вивели із охопленої вогнем будівлі 1100 свиней. Втім ще 500 тварин врятувати не вдалось.

Пожежу локалізовано о 13:55, ліквідовано о 14:30. Вогонь також знищив дах. До ліквідації пожежі залучили 26 рятувальників та 8 одиниць спецтехніки. Причина виникнення загоряння встановлюється.

Нагадаємо, у понеділок, 15 квітня, сталася пожежа в одній із найвідоміших пам’яток Франціїсоборі Паризької Богоматері. Очевидці та медіа швидко почали публікувати з місця події численні фото та відео

У соборі через масштабну пожежу, яка сколихнула увесь світобвалився дах і шпиль, а вогонь знищив велику частину внутрішніх конструкцій будівлі. В ніч проти 16 квітня було офіційно повідомлено, що основні конструкції будівлі собору Нотр-Дам не обваляться - про таку загрозу раніше говорили пожежники

За останніми даними, в результаті пожежі постраждала одна людина - травми отримав один з пожежників

Президент Франції Емануель Макрон вже пообіцяв відбудувати Нотр-Дам. За попередніми оцінками, реконструкція триватиме 10 років.  Пожежу вже остаточно загасили.

Еммануель Макрон оголосив про міжнародний збір коштів на відновлення Нотр-Даму

Еммануель Макрон оголосив про міжнародний збір коштів на відновлення Нотр-Даму

Повʼязані теми:

Наступна публікація