На Львівщині від 2 квітня обмежать перевезення пільговиків

На Львівщині від 2 квітня обмежать перевезення пільговиків

Фото: Press Центр

На приміських автобусних маршрутах перевізники прийняли рішення перевозити безоплатно лише дві категорії пільговиків.

На Львівщині від 2 квітня перевізники обмежать перевезення пільговиків на приміських та міжміських маршрутах.

Про це на брифінгу 20 березня розповів голова Львівського обласного профільного профспілкового комітету Юрій Кривенко, передає Zahid.net.

За словами Кривенка, на такий крок вирішили піти, бо немає грошей для виплати зарплати водіям. На приміських автобусних маршрутах перевізники прийняли рішення перевозити безоплатно лише дві категорії пільговиків: учасників бойових дій та інвалідів І групи. Якщо це інвалід І групи по зору, то безкоштовно також може їхати людина, яка його супроводжує. Однак на міжміських маршрутах від квітня зможуть безкоштовно їздити лише учасники бойових дій.

"Це вимушений крок. Протягом останніх двох тижнів у трудових колективах усіх транспортних підприємств області пройшли збори, на яких вони обговорювали як вижити в тих умовах, які склались з перевезенням пільговиків. Це питання є болючим не один десяток років, а особливо гострим воно стало від 2016 року, коли в бюджеті країни не було передбачено грошей на відшкодування за пільгові перевезення, як і  2017 року", - зазначив Юрій Кривенко.

Він додав, що у Львівській області є 713 тис. пільговиків, що становиться майже третину населення Львівської області.

"Фінансова ситуація зараз є дуже скрутною. З січня законом України введена мінімальна зарплата у розмірі 3200 грн. До січня практично у всіх транспортних підприємств області зарплата була від 1600 до 2400 грн. Такі законодавчі зміни тягнуть за собою підвищення зарплати майже у двічі. Взяти цих коштів немає де, у нас немає іншого шляху як прийти до обмеження пільгових перевезень", - прокоментував Кривенко.

Окрім того, Юрій Кривенко сказав, що якщо обласна влада прийме зміни до бюджету щодо виділення коштів на відшкодовування перевезення пільговиків, то їх потрібно скерувати на адресну допомогу пільговикам, про що йшлось у підписаному меморандумі. 

Нагадаємо, раніше у Львові спалахнув грандіозний скандал через роботу сервісу "Яндекс.Таксі".

Хто перетворив українські траси на катастрофу

Хто перетворив українські траси на катастрофу

Повʼязані теми:

Наступна публікація