На межі життя і смерті. Батько нарікає на лікарів, які не розпізнали запалення легень у його 2-річного сина

На межі життя і смерті. Батько нарікає на лікарів, які не розпізнали запалення легень у його 2-річного сина

Фото: ТСН.ua

Дитина вже п'яту добу бореться за життя в реанімації лікарні Хмельницького.

У Хмельницькому маленький хлопчик потрапив до реанімації із запаленням легень, де вже кілька днів бореться за життя.

Як розповів ТСН.ua батько хлопчика Леонід Альошкін, до такої ситуації призвела бездіяльність лікарів, які вчасно не виявили у маленького Богданчика запалення, а вперто ставили діагноз ГРВІ.

Богдан, якому виповнилося тільки 2,7 роки, захворів 21 вересня. Батьки звернулися до дільничного лікаря, яка діагностувала ГРВІ та призначила лікування.

Вже за два дні хлопчику стало гірше. Увечері 23 вересня батьки відвезли Богданчика до приймального відділення Хмельницької міської дитячої лікарні.

"Син скаржився на біль в грудній клітці з лівої сторони. Його оглянули хірург і педіатр Баць Оксана Миколаївна. За словами Оксани Миколаївни, це просто ГРВІ. Баць О.М. слухала легені сину два рази", – розповів Леонід, додавши, що хлопчику вкололи знеболювальне і прописали ліки від ГРВІ.

Чоловік окремо наголосив на тому, що під час прийому про госпіталізацію хлопчика не йшлося - таку опцію батькам взагалі не пропонували. Але пізніше, за його словами, у журналі лікарні з'явився запис про те, що вони нібито відмовилися від госпіталізації.

Наступні два дні Богданчику полегшало, але увечері 26 вересня його стан значно погіршився.

"Дружина викликала швидку допомогу о 22:26 через те, що син втрачав свідомість та не реагував на світло, рухи і т.д. При цьому температура тіла складала 37,5. Коли приїхала швидка, то лікар послухала легені сина. Дружина дуже хвилювалася, щоб у Богдана раптом не було запалення легень, про що сказала лікарю швидкої. Лікар сказала, що легені чисті і причин для виклику швидкої немає. Дослівно: "Чому ви нас викликали? В дитини немає високої температури. Це такий вірус. В дитини 100% немає жодного запалення легень", – розповів Леонід Альошкін.

Наступного дня Богданчика знову відвезли до дільничного лікаря, яка спрямувала їх до лікарні. Там хлопчику зробили рентген і невідкладно відправили до реанімації. Там дитині поставили діагноз "Плеврит з сильною інтоксикацією".

"Лівої легені взагалі було не видно. Богдану пробили легеню, щоб забрати весь гній з неї. І зараз вже п’ята доба, як він у критичному стані, і покращення немає жодного у нього", – розповів, ледь не плачучи, батько.

Богдан – це перша дитина у 42-річного Леоніда і його дружини Альони. Зараз подружжя чергує в реанімації. До сина їх пускають всього лиш на кілька годин на день.

Леонід також наголосив, що вони - не перші, хто зіткнувся з бездіяльністю швидкої допомоги та лікарів в приймальному відділенні Хмельницької міської дитячої лікарні. Нібито минулого тижня привезли ще трьох дітей з таким самим запаленням легень.

Батько хлопчика додав, що лікарі пояснюють ситуацію, що склалася з Богданом, "вірусом, який не прослуховується".

Головний лікар Наталя Зимак-Закутня відмовилася коментувати ТСН.ua ситуацію, пославшись на лікарську таємницю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація