На Миколаївщині місцеві чоловіки побили неповнолітніх і перекинули їхнє авто

Наразі постраждалі перебувають у лікарні з травмами середньої тяжкості. У одного з них більш 40 ударів по тілу, розбита голова і тріщина у ключиці.

У місті Вознесенськ Миколаївської області, п'яні чоловіки побили трьох неповнолітніх і перекинули їхнє авто на дах.

Про це ТСН.uа повідомив брат потерпілого Юрій Савчук.

За його словами, брат Станіслав разом з друзями поїхали ввечері дивитися фільм до сусіднього села, де на них напали п'яні дорослі чоловіки і побили їх монтуванням.

"Брат подзвонив мамі і сказав, що вже виїжджає додому. Це було десь о 22-23 годині, закінчився фільм і він подзвонив, що вже прямує додому. За кермом був не він, тому що у нього не було прав, а його друг. Братові моєму 17 років. Підійшла група людей і почала до них приставати зі всякими нехорошими словами. Брат з друзями їм сказав: "Ми зараз їдемо, ми не хочемо ні з ким сваритися". І з цієї групи вже хтось ударив його друга, який потім втік, а брата і друга потім повалили і почали бити ногами. Йшла перехожа жінка якась, почала кричати і начебто всі заспокоїлися. Вони (брат мій за кермом був вже) сіли в машину, хотіли їхати, а ці 12 людей перевернули її на дах. Вони всі там були п'яні. Їм усім було від 30 до 35 років, вони місцеві і там живуть всі. Якщо нашими словами, то це "місцева банда", – розповів Юрій.

Фото: ТСН.ua

Він також зазначив, що чоловікам нібито не сподобалося, що хлопці приїхали до цього села.

"Коли машину перевернули назад, брат завівся і намагався виїхати, вони ще малі, злякалися, тут на вулиці 12 година ночі була вже, а ці 12 п'яних чоловіків сіли в свої машини і почали їх наздоганяти. Вони таранили і намагалися збити, але оскільки машина велика (Волга) не відразу це вийшло, а коли був поворот, він не зміг впоратися з керуванням, і вони його так затиснули, і ззаду ще одна машина вдарила, що вони злетіли в кювет. Вони цеглою порозбивали їм вікна, повитягали тих, хто був у машині і одного (Вася – друг брата) почали бити ломом, він зараз в лікарні, у нього розбита голова взагалі, йому шви накладали, тріщина у нього в ключиці", – каже Савчук.

Після того, як хлопці потрапили до лікарні, експертиза показала, що у одного з них було 40 ударів по тілу, не рахуючи голови.

"Брата мого душили до такої міри, що він язика вже ковтнув. Вони й самі вже подумали, що він мертвий, тому що язик посинів, вони злякалися і самі швидку викликали. Брат мій тверезий був, він здав кров на аналіз. Брат і Вася зараз у лікарні і третій друг, який постраждав, теж в лікарні", – повідомив брат потерпілого.

Юрій зазначив, що коли приїхала поліція, їм сказали сидіти і мовчати, а якщо "хтось щось скаже то віддадуть їх назад" на побиття місцевим.

"Ці п'яні, машину, яка таранила нашу, вони її відкотили і сховали, а поліції сказали, що мовляв "п'яний" брат втаранил їх сам. У Васі в телефоні було відео, він знімав, як їх таранили і коли приїхала поліція, Вася сказав, що "Ми не таранили, це нас вдарили в зад і є відеозапис", але у нього просто вкрали телефон. Витягли з машини. Коли приїхала поліція, оформили протокол про факт ДТП, але нам взагалі на руки нічого не дали, у нас немає нічого. Ніякої копії, нічого нам не дали, взагалі нічого, а потім поліція просто поїхала, і навіть не поїхала на зняття цих тілесних побоїв, нічого. Вони в лікарні зняли побої, а лікар повинен був ці документи поліцейським передати, а ті навіть не приїхали", – каже Юрій.

скріншот з листування з очевидцем / Фото: ТСН.ua

Він додав, що вже на наступний день, якісь чоловіки прийшли в лікарню до його брата і вимагали забрати заяву з поліції. За його словами, вони показали посвідчення поліцейських.

"Вчора приходили люди в спортивній формі і показали посвідчення, що вони співробітники поліції і сказали моєму братові: "Якщо не заберете втрьох заяву, то пошкодуєте про це". Тому що, якщо не заберете, ми все зробимо так що ви будете винні в ДТП, і припишемо, що ви людину збили. Типу перекрутять все", – розповів хлопець.

Юрій Савчук сказав, що за словами місцевих, цей чоловік (який побив – ред.) не перший раз робить такі бешкети, і що він кум начальника поліції Вознесенської.

ТСН.uа надіслав інформаційний запит до Вознесенського відділення поліції ГУНП в Миколаївській області, і опублікує його, коли отримає офіційну відповідь. Наразі, в телефонному режимі, в поліції відмовилися коментувати інформацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація