На Миколаївщині підліток зарізав свого дідуся через вимкнений комп'ютер

На Миколаївщині підліток зарізав свого дідуся через вимкнений комп'ютер

Чоловік обірвав гру хлопця проханням допомогти на подвір’ї.

На Миколаївщині 16-річний онук зарізав діда, бо той перервав комп'ютерну гру. Підліток сам викликав поліцію та зізнався у вбивстві, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

У той день дід приїхав у гості до своєї дочки та онука з косою – хотів повикошувати їм на ділянці бур’яни. Чоловік попросив про допомогу онука, який у цей час грався за комп'ютером. Дід вимкнув комп’ютер, а 16-річний хлопець схопився за ножа – чоловік помер іще до приїзду швидкої. "Дідусь приїхав із косою, щоби покосить бур’яни: Айда поможеш мені косити! А він ножа і діду п’ять пробоїн", - каже сусід Павло Сміян. "Він узяв ніж і наніс йому п’ять ударів у тулуб. Два з них прийшлися в серце", - розповів в.о. керівника Новоодеської поліції Максим Євграфов.

На Миколаївщині 16-річний онук зарізав дідуся, бо той вимкнув його комп'ютер

На Миколаївщині 16-річний онук зарізав дідуся, бо той вимкнув його комп'ютер

Після цього підліток сам викликав правоохоронців. "Він зрозумів, що він його вбив, і викликав поліцію. Він повністю розкаявся у скоєному злочині", - заявив Максим Євграфов. Родина цілком благонадійна – у будинку живе матір із 5-річною донькою та 16-річним сином, чоловіка немає. Дід жив окремо, але постійно допомагав, а дітям був, як батько. "Дід спокійний. Ну, насварить з виховною метою, і все", - каже сусід Віталій. А от хлопець, на думку сусідів, ледачий і замкнений. Він учився в Миколаєві в коледжі на комп’ютерника, але попри те, що матір платила за навчання, ставився до занять недбало, а вдома нічим не допомагав матері і нікого не слухав.

Психологи вважають, що у хлопця залежність від комп’ютера – ігроманія. І це – результат неуважності передусім батьків до потреб сина. "Якщо дитина у реальному світі себе не почуває комфортно у спілкуванні з батьками, з ровесниками, вона шукає притулку, захисту і самореалізації в комп'ютерній грі", - каже психолог Оксана Янишевська. На її думку, підліток скоїв убивство, бо загрався – не встиг вийти з віртуальної реальності. "Дитина була занурена в гру і переоцінила, що вона спілкується вже не з героєм своєї гри, а з живою людиною, яка може не вижити в такій ситуації", - вважає фахівець.

Хлопця затримали, його судитимуть за вбивство, але психологи вважають, що відповідати має і матір. На їхню думку, жінка мала давно звернутися до спеціалістів і відкласти справи, щоби налагодити спілкування із сином.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація