На Миколаївщині в утробі матері вмирала здорова дитина, поки медики відпочивали

На Миколаївщині в утробі матері вмирала здорова дитина, поки медики відпочивали

Дитину матері не показали

Лікарі можуть потрапити за ґрати на 5 років

На Миколаївщині  в утробі матері загинула цілком здорова дитина. Усе, як стверджують  родичі, через бездіяльність медиків.

Жінка нормально виносила доньку, напередодні вночі приїхала в пологовий, щоб народити. Але замість того, щоб прийняти пологи – лікарі на цілу ніч залишили її саму у відділенні, а самі пішли спати. Коли прийшли, дитина була вже мертвою, йдеться в сюжеті ТСН. 19:30.

Сьогодні Ірина ледь стримує сльози. Згадує, що коли її приймали в пологовий, серцебиття у дитини добре прослуховувалось, маля всередині активно рухалося.

На Миколаївщині в утробі матері загинула дитина

На Миколаївщині в утробі матері загинула дитина

"Акушерка подивилась і сказала "Йди лягай спати, бо ще не час. "Поки не начнеш по стінам лазити – тоді я тобі повірю, що народжуєш", - згадує породілля Ірина Гудова.

Від болючих переймів жінка стогнала усю ніч. Але у відділенні до шостої ранку не було жодного медика.

Вранці, коли персонал з'явився,  серцебиття дитини вже не прослуховувалось. Ірина народила мертву дівчинку. Дитину матері не показали, а тіло одразу відправили в морг.

В смерті немовляти Іринині родичі звинувачують медиків.

"Потрібно було викликати лікаря, якщо акушерка не розуміла, що треба було робити. Вона вирішила дати їм поспати", - каже свекруха породіллі Олександра Гудова

Медики виправдовуються та кажуть, що стимулювати пологи чи робити кесарів розтин не було підстав. Перейми були нерегулярними, треба було зачекати, - це вони й зробили.

Чоловік Ірини  на халатність персоналу одразу поскаржився у міліцію і правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

"Відповідь щодо причини смерті буде дана лише пілся експертиз, які допоможуть встановити чи були у діях лікарів помилки", - розповів заст. керівника Веселинівського РВ УМВС Олександр Умриш.

Якщо дії медиків правоохоронці визнають службовою халатністю, вони  можуть потрапити за ґрати на 5 років.

Раніше повідомлялося, що у Чернігові загадково померла жінка з ненародженою дитиною прямо у пологовому будинку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація