На Миколаївщині викрили банду, яка близько 10 років підробляла українські паспорти

До складу банди входив посадовець міськради.

У Миколаївській області ліквідували злочинне угруповання, яке роками підробляла низку українських документів, зокрема, паспорти та ідентифікаційні коди.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"У четвер, 22 березня 2018 року, в Миколаївській області припинено діяльність злочинної групи, члени якої підробляли паспорти громадян України, в тому числі закордонні паспорти, для незаконного перетину кордону. За підозрою у вчиненні злочинів затримано 6 осіб, а саме - начальника відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради, колишнього співробітника міграційної служби, громадянина Республіки Молдова, мешканця Київської області та двох мешканців Миколаївської області", - написала вона.

За даними слідства, в період від травня 2017-го до березня 2018 року начальник відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради, який має подвійне громадянство – України та Росії, а його син є громадянином Росії та військовослужбовцем Збройних Сил Росії, діючи за попередньою змовою з п’ятьма іншими особами - мешканцями Київської та Миколаївської областей, один з яких є теж громадянином Росії, налагодили механізм виготовлення підроблених паспортів громадян України, зареєстрованих на територіях, захоплених бойовиками "ЛДНР" та окупованого Росією Криму.

Як зазначається, зловмисники вносили до паспортів завідомо неправдиву інформацію про їхніх власників для безперешкодного перетину державного кордону, а також формували для замовників цілий пакет підроблених документів, необхідних для оформлення паспортів – довідки про несудимість, ідентифікаційні коди, свідоцтва про шлюб тощо.

Силовики провели понад 20 обшуків на території Миколаївської та Київської областей в державних установах міграційної служби та за місцями проживання фігурантів справи.

Під час обшуків були вилучені 75 печаток і штампів, зокрема, посольства України в Республіці Казахстан, Молдови та понад 100 незаповнених бланків державних установ, організацій, що посвідчують факти, які мають юридичне значення; 50 000 доларів США; 50 000 гривень; 252 000 російських рублів; 2130 євро; 9 одиниць зброї, без встановлених дозвільних документів; понад 150 патронів різного калібру; понад 500 грамів золотих виробів; речовину, схожу на канабіс; журнали реєстрації осіб, які не мають постійного місця проживання.

За даними спецслужб, фігуранти справи займались злочинною діяльністю близько 10 років, задокументовано біля 30 епізодів злочинної діяльності. Затриманим повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон, підробленні документів, печаток, штампів та бланків, та їхньому збуті чи використанні, вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Розслідування триває.

У четвер, 22 березня 2018 року, завдяки узгодженим спільним діям прокуратури Миколаївської області, співробітників...

Опубликовано Ларисой Сарган 23 марта 2018 г.

Повʼязані теми:

Наступна публікація