На NewsOne чекає нова перевірка через заяви про "повсталий Донбас" в ефірі

На NewsOne чекає нова перевірка через заяви про "повсталий Донбас" в ефірі

Фото: pixabay.com

Національна рада вирішить, що робити з ліцензіатом.

14 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  призначила позапланову перевірку телеканалу "NewsOne".

Про це повідомляє пресслужба органу.

Рішення ухвали на підставі моніторингу, проведеного 5 листопада. Цього дня під час ефірі передачі "Я так думаю" із ведучим Русланом Коцабою зафіксували висловлювання, що мають ознаки порушення мовником Законів України "Про інформацію" і "Про телебачення і радіомовлення".

Серед висловлювань, зокрема, було таке: "…Незаконне збагачення і було метою оцих "євромайданівських бариг". А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і т. п. Відповідно повсталий Донбас спробували упокорити з допомогою танків та авіаційних бомб. Це правда, її нема куди діти. Вона мусить бути озвучена, саме тут, на рівні київському київська влада має визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності".

За результатами перевірки Національна рада, вивчивши всі обставини, ухвалить відповідне рішення щодо ліцензіата.

Раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позбавили ліцензії канал "112 Україна". Після цього Нацрада подала до суду прохання анулювати ліцензію телеканалу NewsOne.

Нагадаємо, Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з розслідування джерел виплати та надходження коштів під час зміни власників телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації. Зокрема, комісія має з’ясувати джерела виплати та надходження коштів під час зміни власників NewsOne, ZIK та "112 Україна".

Під офісом NewsOnе проплачені активісти вимагали відновлення телемосту з Росією

Під офісом NewsOnе проплачені активісти вимагали відновлення телемосту з Росією

Повʼязані теми:

Наступна публікація