На новорічні свята оголошено штормове попередження по всій Україні

На новорічні свята оголошено штормове попередження по всій Україні

Синоптики попереджають про сильні опади і завірюхи / Фото: http://twitter.com/mrskutcher

Новий Рік буде сніжним і морозним.

У зв'язку з переміщенням в Україну активних циклонів з Балкан очікується значне похолодання та ускладнення погодних умов. Так, 27-28 грудня, у Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській і Сумській областях очікується мокрий сніг та ожеледиця. Місцями синоптики попереджають про сильні опади і завірюхи.

Як повідомляє Укргідрометцентр, 29 грудня та вночі 30 грудня черговий циклон принесе в Україну сильний сніг, хуртовини, замети, а місцями дуже потужні снігопади.

Українців попереджають, що на більшій частині території країни утвориться сніговий покрив висотою 10-40 см. Негода не мине і акваторію Чорного та Азовського морів. Там очікується штормова погода та шквальні пориви вітру.

30 грудня і на Новий Рік 31 грудня очікується поступове послаблення та припинення опадів, але при цьому очікуються морози. Так, вночі температура може впасти до 20 градусів нижче нуля.

Також в Укргідрометцентрі повідомляють, що інтенсивність опадів і атмосферних явищ буде уточнюватися прогнозами і додатковими попередженнями.

Раніше повідомлялося, що на вихідних в Україну прийдуть снігопади та хуртовини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація