На Одещині педіатр із відкритою формою туберкульозу приймала дітей у лікарні

На Одещині педіатр із відкритою формою туберкульозу приймала дітей у лікарні

Фото: ТСН

Батьки шоковані цим випадком і вимагають покарання для медика.

У Білгороді-Дністровському на Одещині просто з прийому у дитячій поліклініці забрали у стаціонар педіатра, в якої діагностували відкриту форму туберкульозу. Тепер перелякані батьки перевіряють своїх дітей на сухоти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Ми в неї спостерігалися, вона до нас приходила протягом десяти місяців. Чекаємо, коли будуть перевіряти дітей. Уже страх, коли він просто кашляє", - зізнається мати немовляти Ольга Фіголь. "Вона у масці весь час приймала, але ми не думали, що в неї така форма туберкульозу. Звичайно, це жах, це ненормально. Тут бунт такий", - каже мати пацієнтки Оксана Мазуренко. У лікарні тепер направляють дітей на позапланову  флюорографію і додатково замовили туберкулін для проб Манту. "Начебто все минулося, але поки мені більше, ніж троє фахівців не дадуть підтвердження за цим знімком, що дійсно все нормально, я не зупинюся", - твердить дядько пацієнта дитячої поліклініки Ярослав Сухарев.

На Одещині педіатр із відкритою формою туберкульозу лікував дітей

На Одещині педіатр із відкритою формою туберкульозу лікував дітей

В кабінеті, де майже тридцять років пропрацювала 66-річна педіатр, провели дезінфекцію, і спеціальним розчином обробили навіть медичну документацію. Медсестра зізналася, що лікарці стало зле просто під час прийому. "Ми її госпіталізували. Надали допомогу", - розповіла Вікторія Драган. Плановий медогляд хвора проходила торік улітку. У міському управлінні охорони здоров'я кажуть, що ренгенолога, який не розгледів хворобу і дозволив колезі працювати з дітьми, відправили на переатестацію. У цього фахівця солідний стаж, а у хворої був хронічний бронхіт. "На цій світлині були ознаки хронічної патології, котрі трактувалися лікарем, як вікові та проблеми зі здоров’ям хронічного характеру. Як туберкульозну інфекцію лікар-рентгенолог цю проблему не трактував", - пояснила начальник управління з охорони здоров'я Тетяна Сібірцева.

Чому рентгенолог не направив колегу на додаткове обстеження, а сама педіатр не запідозрила хворобу, тепер з’ясовуватиме внутрішня перевірка, але чиновники певні, що лікарка не могла знати про недугу і умисно замовчувати це, розповсюджуючи інфекцію. Саме в цьому її тепер звинувачують обурені батьки маленьких пацієнтів. "Чесно кажучи, слава Богу, що вона самотня жінка, у неї немає сім’ї, дітей. Як би вони себе почували в умовах, що склалися", - зізнається керівник управління здоров’я та наводить за приклад репліки батьків про "побиття камінням" і "порвемо на шматки".

Зараз хворий медпрацівник у тубдиспансері. З роботи її не звільнили, бо вона на лікарняному. Існує ймовірність, що після одужання жінка може знову повернутися в поліклініку, адже чиновники навіть не приховують, що в районах гострий дефіцит медичних кадрів, більшість фахівців пенсійного віку, і часом заміти їх просто ніким.   

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація