На Одещині після вибуху газового балона троє людей опинились в реанімації

На Одещині після вибуху газового балона троє людей опинились в реанімації

Фото: ДСНС

Від приватного будинку залишились лише стіни.

У тяжкому стані в реанімації перебувають троє людей, що постраждали під час вибуху газового балона на Одещині, йдеться в ТСН.12.00.

Сусіди збирають гроші погорільцям на допомогу, а волонтери  - ліки, бо кожен з потерпілих потребує кількох серйозних операцій. Внаслідок вибуху балона в будівлі сталась пожежа. Вогонь охопив 100 квадратних метрів. Троє людей отримали серйозні ушкодження.

Чоловік, жінка та їхній племінник нині у реанімації опікового відділення. У них від 20 до 30 відсотків опіків тіла. Вони при свідомості. Отримують інтенсивне лікування. Усі вони мають опіки кінцівок. Люди намагалися самостійно гасити пожежу, тож обпекли руки та надихалися чадним газом. Обпечені і органи дихання. Аби забезпечити потерпілих необхідною плазмою для лікування, в лікарні оголосили збір донорської крові.

Лікарі прогнозують, що потерпілим пацієнтам доведеться місяць перебувати у них на лікуванні, а потім на них чекає тривала реабілітація. Тут постійно чергують їхні родичі та волонтери, які забезпечують пацієнтів необхідними ліками.

Лікарі розповіли про стан людей, які постраждали від вибуху на Одещині

Лікарі розповіли про стан людей, які постраждали від вибуху на Одещині

Лишилися самі стіни. Дах прогорів та обвалився. Таким зранку мешканці провулка у Новій Дофінівці побачили сусідський будинок, що вибухнув у ніч на неділю. Люди розповідають, що почули потужний гуркіт та повибігали на вулицю. Вогонь так жарив, що у сусідській хаті оплавилася частина кухні.

Спершу люди намагалися загасити вогонь самостійно, потім - покликали пожежників. Та навіть на другий день з-під обгорілих балок йшов дим. Викликати рятувальників довелося вдруге.

За словами односельців, власники садиби саме робили ремонт. Допомагав племінник господаря.

 

«Вони внесли маленький балончик і підключили його, а він вибухнув», - розповідає сусідка.

Поки погорільців готують до операцій, волонтери приносять необхідні медикаменти та вже оголосили про збір коштів. Лише за день на лікування пішло 11 тисяч гривень.

Найтяжчий з пацієнтів - молодий хлопець. У нього обпечена чверть поверхні тіла. Лікарі кажуть, усі троє потерпілих у стабільно тяжкому стані. Жодних прогнозів медики поки не дають, мовляв, найкритичнішими є перші три дні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація