На Одещині повстали проти забудовників, які "віджимають" пляжі

На Одещині повстали проти забудовників, які "віджимають" пляжі

Фото: Reuters

Людям вдалося зупинити незаконне загарбання землі.

Пляж у приватній власності. На Одещині забудовник перегородив парканом прохід до моря. Щоправда, металева перепона простояла недовго, наступного дня її зруйнували громадські активісти. А поліція, яка прибула на виклик, заарештувала будівельну техніку. Узбережжя курортного Кароліно-Бугаза невпинно обростає незаконними котеджами, йдеться в ТСН.12.00.

Під'їзд до пляжу перекритий шлагбаумом з написом "Приватна власність". Охоронець пропускає, лише коли дізнається що приїхали журналісти. Тут діє типова схема — спочатку прибережну ділянку обносять парканом і якщо на це ніхто не реагує, починається будівництво.

Справжнє місто на піску. Капітальні будови з кожним роком все ближче підбираються до моря. Масштаби просто вражають. З квадрокоптера видно, як щільно забудоване узбережжя. Ні про яку стометрову природоохоронну зону тут не йдеться. Один з господарів приватного будиночка так знахабнів, що парканом повністю перегородив прохід вздовж моря.

На Одещині забудовник перегородив парканом прохід вздовж моря

На Одещині забудовник перегородив парканом прохід вздовж моря

Щоправда, простояв паркан недовго — громадські активісти знесли його, а поліція заарештувала будівельну техніку.

Залишки паркану та купу каміння насилу обходить американець Браян. Він якраз гостює у друзів. Показує, як виглядає пляж його рідного Нью-Йорка з тієї ж висоти. Це район Брукліна.

"Такої проблеми в Америці немає. У нас широченні пляжі, повністю відкриті для усіх людей. Там жодних споруд. І ніхто це не може порушити", - каже турист.

В райадміністрації від незаконних будов відхрещуються. Скільки таких хаток на піску не рахували. Досі жодного випадку демонтажу тут не було, адеж як запевняють місцеві, будинки належать найвищим чиновникам Одещини.

Навряд чи вдасться навіть через суди знести котеджі таких людей, кажуть активісти. Однак зобов'язати їх принаймні впорядкувати пляж для відпочивальників можна. А ще обіцяють, якщо на березі розпочинатиметься нове будівництво, його чекатиме доля знесеного паркану.

Повʼязані теми:

Наступна публікація