На Одещині  "тітушки" без документів захопили базу відпочинку і не пустили поліцію

На Одещині "тітушки" без документів захопили базу відпочинку і не пустили поліцію

На Одещині  "тітушки" без документів захопили базу відпочинку і не пустили поліцію

Фото: Гроші

Правоохоронець розвів руками і не зміг допомогти журналістам. 

В Одесі тітушки у камуфляжі заблокували базу відпочинку і не пускають на територію навіть директора у супроводі поліції. Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші". 

Курортний сезон в Україні на межі зриву. Після анексії Криму Одеська Затока лишилась одним з небагатьох місць, куди українці їдуть  до моря.  Однак цього року в українців може стати ще менше місць, де можна насолодитись морським відпочинком.  На  базі відпочинку "Зорі Тирасполя" в Одесі  -  наглухо зачинені ворота, а за парканом -  люди в формі. Директор бази Леонід Довганюк не може потрапити на роботу вже більше року. Невідомі захопили базу разом із курортниками. Леонід навіть не встиг нічого забрати, коли на базі з'явились камуфльовані чоловічки.

Хто відбирає в українців останні метри біля моря

Хто відбирає в українців останні метри біля моря

"Їхня охоронна машина вивозила звідси майно. Вони бачили, як сумки звідси виносилися, як вивозили холодильник. Коли ми намагалися зайти, нас не пустили. У всі інстанції писав, але поки ніяких дій. Порушили кримінальну справу саме за підробку документів", - поскаржився директор бази.

Таких санаторіїв по  узбережжю Затоки  - безліч. Схема проста. Через суд селищні керманичі переводять власність до комунального фонду, потім швидко роздають шматки землі і  бази відпочинку в приватні руки.  Суми, які відмиваються на закритих липових сесіях - вражають.

"Наприклад, продаж на одній з останніх сесій 1,2 га землі в Лиманському районі за 4,5 млн грн. Хоча його реальна вартість в 4-5 разів більше. Відповідно, сума яка покладена в кишеню селищній раді і місцевим бандитам складає  200-300 тисяч доларів", - розповів юриста Вадим Семьонов.

За найдовший шматок пляжу  - в кілька десятків кілометрів – в затоці розгорнулася справжня війна. Курортні землі приносять селищній владі мільйони, тому селищна рада охороняється краще за військовий штаб. Двері перекривають озброєні молодики.

Таємні засідання сесій сільради пильно охороняються титушками, а місцеві журналісти бояться сюди і носа потикати. На сесію не пробитися навіть депутатам, які намагаються протестувати проти нахабного розкрадання курортних земель.

Знімальна група викликала поліцію, щоб з'ясувати, хто відбирає у українців можливість відпочити влітку на морі.  Слідчий запитав у молодиків в камуфляжі, чому вони не пускають на базу директора. Ті відповіли, що це завдання із селищної ради. Попри очікування протягом кількох годин, представник селищної ради на місце інциденту не приїхав.

Жодного документа, навіть паспорта, у людей в формі немає. Разом зі слідчим журналісти вирушили  до сільради.

Там чиновники до приїзду знімальної групи ретельно підготувались - від камери не встигли втекти лише охоронці і секретар. Охоронець заявив, що глава сільради – на лікарняному. Куди поділася адміністрація сільради не відповіла і секретар.

"У мене немає їхніх номерів телефонів", - заявила жінка.

Повернувшись до санаторію директор попри невідомих у камуфляжі намагається потрапити на базу відпочинку. Утім, ті відповіли, що їм наказали не пускати нікого на територію.

Потрапити до будинків можна лише повітрям. Охоронці самі сміються з поставленого їм завдання.

Слідчий лише розводить руками.

"Встановити хто начальник я не можу. У селищній раді нікого немає. Ні до кого навіть звернутися… Я на чужу територію залазити не можу", - заявив слідчий. 

Нагадаємо, раніше ТСН.Тиждень порахував, у скільки обійдеться 10-денна відпустка з хорошим харчуванням для родини з двох дорослих із дитиною у липні. Найдешевшим вийшов відпочинок у Карпатах. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація