На Одещині затримали капітана ЗСУ, який торгував замаскованою під телефон вибухівкою

Небезпечні прилади чоловік виготовляв сам.

Вчора, 20 жовтня, на Одещині  був затриманий 27-річний інженер однієї з військових частин області, який займався реалізацією вибухових пристроїв. Про це повідомляє прес-служба поліції.

Під час досудового розслідування було встановлено, що в липні 2017-го силовик продав за 2,6 тисячі гривень два конструктивно змінених мобільних телефонів, учбовий та бойовий електродетонатор.

"Безпосередньо сьогодні (20 жовтня – Ред.)під час чергової реалізації конструктивно-змінених мобільних телефонів та бойових електродетонаторів на суму близько 8 тисяч гривень - вказаного інженера затримано", - йдеться у повідомленні поліції.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ознаками ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 410 (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Проводяться першочергові слідчі дії.

Як повідомлялося раніше, нещодавно у Київській та Запорізькій областях правоохоронці затримали п’ятьох громадян України, причетних до організації незаконного продажу зброї та боєприпасів. Спецслужби вилучили у зловмисників  ручний кулемет Калашникова, чотири автомати АКМС та АКС, 12 пістолетів різних марок, зокрема револьвери, два пістолети-кулемети, гранату РГД-5, карабін, глушник, понад 700 набоїв різного калібру та велику кількість складових частин до вогнепальної зброї. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація