На околиці Львова з висоти пташиного польоту зняли нове гігантське сміттєзвалище

На околиці Львова з висоти пташиного польоту зняли нове гігантське сміттєзвалище

Фото: YouTube

Перевантажувальна станція на заході міста накопичила вже понад 4000 тонн відходів.

У Львові зняли з повітря перевантажувальну станцію компанії з вивозу сміття "АВЕ Львів", яка перетворилась на нове міське сміттєзвалище.

Відповідне відео оприлюднив Zaxid.net на своєму каналі у YouTube.

За даними заступника міського голови з питань ЖКГ Сергія Бабака, наразі там накопичилось понад 4000 тонн відходів, які звозять із переповнених сміттєвих майданчиків.

"Станом на цей час там орієнтовно перебуває близько 4 тисяч тонн сміття. Вони вивозять туди постійно сміття замість того, щоб вивозити його за межі міста. Просто з майданчиків вивозить сміття туди. І це неприпустимо, бо кількість сміття на цьому майданчику постійно збільшується. Якщо вони туди завезли 50 тонн, а вивезли – 20 тонн, то решта ж залишається", - наголосив він.

За словами Бабака, кількість сміття збільшується щоденно.

"Під час засідання держкомісії з надзвичайних ситуацій йшлось про те, що все місто має бути очищено від сміття. Все місто – це також і перевантажувальні станції. На інших перевантажувальних станціях все чисто та продезинфіковано", - додав він, запевнивши, що міська влада Львова зверталася до компанії, проте вона не реагує.

Своєю чергою голова ЛОДА Олег Синютка звинуватив мерію у брехні, пише "Zaxid.net".

"Ми обіцяли вивезти сміття з переповнених контейтерних майданчиків. На вулиці Північній є перевантажувальна станція "АВЕ Львів", яку з часом також очистимо. Ми не звозимо туди сміття з міста – в мерії брешуть", - заявив він.

Нагадаємо, раніше мер Львова Андрій Садовий звернувся до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через продовження "сміттєвої блокади". Очільник міста стверджував, що спроби тимчасово вивозити відходи на інші полігони наштовхнулися на "системний та організований опір", а директорам інших сміттєвих полігонів, куди побутові відходи хотіли відвозити тимчасово,  відчули тиск і погрози.

Натомість виконувач обов'язків  міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про те, що наразі не бачить офіційних підстав для запровадження надзвичайної екологічної ситуації у Львові, однак визнає високий рівень бактерій.

12 липня Гройсман виділив 50 млн гривень на боротьбу зі львівським сміттям. Питанням утилізації відходів у Львові нині займається обласна державна адміністрація.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація