На Пашинського відкрито справу через погрози фізичної розправи - Луценко

На Пашинського відкрито справу через погрози фізичної розправи - Луценко

Фото: Право на владу

Нардепа звинуватила у погрозах керівник секретаріату комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки.

Керівник секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Тетяна Блистів подала заяву через погрози вбивством на її адресу з боку народного депутата України та голови комітету Сергія Пашинського.

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Секретар комітету написала на моє ім`я заяву про погрозу фізичної розправи з боку народного депутата. Ця справа зареєстрована і передана за підслідністю до Служби безпеки України”, - наголосив він.

За словами Луценка, йдеться про "достатньо серйозні" звинувачення щодо народного депутата.

"Я маю тільки її заяву, яка не вказує на деталі. Лише вказує на конкретні його слова, які він нібито, з її точки зору, вимовив. Зараз будемо розбиратися, хто є свідками, чим це можна підтвердити. Очні ставки. Я не виключаю детектора брехні в цій ситуації", - додав генпрокурор.

Також Луценко зазначив, що вже говорив із керівником слідчого управління СБУ, який, коли отримає матеріали провадження, проведе всі необхідні слідчі дії.

"Звичайно, будуть і допити, і перехресні допити, і багато інших необхідних речей”, - сказав він.

Окремо генпрокурор запевнив, що до завершення канікул у Верховній Раді стане зрозумілим, чи є підстави знімати депутатську недоторканність із Пашинського.

"Думаю, що до завершення канікул у народних депутатів якраз будемо готові дати якусь проміжну відповідь, чи є підстави для зняття депутатської недоторканності з народного депутата", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року Сергій Пашинський з дружиною в темну частину доби трохи не врізався в авто, яке зламалося на дорозі. Двоє чоловіків в цей момент намагалися відтягнути машину з проїжджої частини. Почалася словесна перепалка, яка закінчилася тим, що Пашинський погрожував пістолетом одному з чоловіків, який у відповідь начебто розбив об голову депутата пляшку слабоалкогольного напою.

Пашинський вистрілив кривдникові В'ячеславу Хімікусу в ногу, проте, стріляв він з метою самооборони чи першим дістав пістолет заради залякування і погроз – поки невідомо. Показання учасників конфлікту щодо цього розрізняються.

Згодом депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський заявив про закриття проти нього скандальної справи щодо стрілянини біля с. Хлепча. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація