На похороні Окуєвої зібрались близько сотні близьких та побратимів

Добровольця ховають у Дніпрі.

У Дніпрі ховають добровольця Аміну Окуєву, яку застрелили два дні тому під Києвом.

Як передає кореспондент ТСН, на цвинтарі зібрались близько сотні близьких та побратимів загиблої. Поховання відбувається за посиленої охорони поліції, чергують навіть автоматники та вибухотехнічна служба.

Окуєву поховали у савані з дотриманням усіх мусульманських традицій. Згідно із цими традиціями на похованні були присутні лише чоловіки, лише мати добровольця та ще одна жінка підійшли до могили. Машини на територію цвинтаря запускали лише за перепустками.

Добровольця Аміну Окуєву поховали у Дніпрі

Добровольця Аміну Окуєву поховали у Дніпрі

Багато чоловіків прийшли з закритими обличчями, з пресою всі відмовились спілкуватись. Після похорону чоловік Аміни Адам Осмаєв у оточенні автоматників на машині одразу покинув територію.

Могила Окуєвої розташована поруч із могилою комбата батальйону імені Джохара Дудаєва Іси Мунаєва, який загинув під Дебальцевим 2015 року. Такою була воля самої загиблої. На могилі Окуєвої нині немає навіть таблички з іменем.

Раніше рідні провели прощання з добровольцем у вузькому родинному колі, навіть не запрошуючи друзів, аби уникнути терактів. Мати та чоловік Аміни нині під посиленою охороною правоохоронців. Через те, що похорон тримався у секреті, в ЗМІ з'являлись повідомлення по те, що поховання вже відбулося.

Нагадаємо, вбивство Аміни Окуєвої сталося у понеділок, 30 жовтня, у селищі Глеваха під Києвом. Невідомі здійснили постріли по автомобілю з кущів. Аміна Окуєва від отриманих поранень померла. Її чоловік Адам Осмаєв поранений - він вижив. Поліція нині шукає злочинців. Прокуратура взяла справу під особливий контроль. Активісти пропонують назвати сквер біля посольства Російської Федерації іменем Окуєвої.

Раніше на Окуєву та Осмаєва був вчинений замах на вбивство. Стрілянина сталася 1 червня на столичному Подолі.

Кореспондент ТСН Ольга Павловська

Аміна Окуєва: героїчне життя та смерть

Аміна Окуєва: героїчне життя та смерть

Повʼязані теми:

Наступна публікація