На поліцейських, які оприлюднили в Мережі відео розстрілу нацгвардійців на "Південмаші" у Дніпрі, чекає кримінальна відповідальність

На поліцейських, які оприлюднили в Мережі відео розстрілу нацгвардійців на "Південмаші" у Дніпрі, чекає кримінальна відповідальність

Фото: Військова частина 3011 Національної гвардії України

У прокуратурі назвали вчинок співробітників поліції розголошенням даних досудового розслідування.

На правоохоронців, які "злили" в Мережу відео розстрілу караулу на заводі "Південмаш" 20-річним Артемієм Рябчуком, очікує кримінальна відповідальність.

Про це повідомляють APnews.

Поліцейських, які оприлюднили в соцмережах відео вбивства солдат Нацгвардії на заводі "Південмаш" 20-річним Артемієм Рябчуком, притягнуть до кримінальної відповідальності. Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності повідомив заступник генерального прокурора Максим Якубовський.

"Ми зараз можемо говорити – це працівники Національної поліції (оприлюднили відео – ред.). Хто конкретно, я сподіваюся, буде встановлено у результаті розслідування", — розповів Якубовський.

За його словами, "злив" відео розслідуватимуть окремим кримінальним провадженням за фактом розголошення даних досудового розслідування.

Нагадаємо, що у Дніпрі вночі 27 січня на заводі "Південмаш" сталася трагедія – 20-річний солдат строкової служби Артемій Рябчук з автомата розстріляв караул військовослужбовців. У результаті 5 осіб загинули, ще – 5 тяжко поранені. Стрільця затримали на виїзді з міста.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Розстріл солдатів у Дніпрі
Наступна публікація