На Полтавщині голова райдержадміністрації "погорів" на хабарі

На Полтавщині голова райдержадміністрації "погорів" на хабарі

Фото: Прокуратура Полтавської області

Чиновник вимагав хабар за дозвіл про надання в орнеду приміщення

У Полтавській області правоохоронці затримали під час отримання хабаря у розмірі $ 23 тис. голову однієї із РДА регіону. Про це розповів начальник слідчого відділу прокуратури Полтавської області Анатолій Буряк, передає прес-служба прокуратури Полтавської області.

Зазначається, що чиновник вимагав $ 30 тис. за дозвіл про надання в оренду приміщення, площею 600 кв. м.

"Слідчими слідчого відділу прокуратури Полтавщини спільно з працівниками УСБУ в області та Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України затримали одного з голів райдержадміністрації Полтавської області", - сказав Буряк.

Наразі проводяться слідчі дії, вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

"Відомості про даний факт внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України", - йдеться у повідомленні прокуратури області.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України за підтримки керівництва столиці викрили на хабарництві чиновників Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської держадміністрації і Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Посадовці вимагали кошти з керівників газозаправних станцій за неперешкоджання підприємницькій діяльності та повернення демонтованих заправних комплексів", - зазначили у повідомленні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація