На Полтавщині озброєні банди масово катують пенсіонерів: десятки вбитих

На Полтавщині озброєні банди масово катують пенсіонерів: десятки вбитих

В Україні активізувалися злочинці - невідомі влаштували "полювання" на літніх людей.

У Полтавській області орудують десятки бандитів, які у масках із зброєю вриваються до приміщень літніх людей і нападають на них.

Про це начальник відділу комунікації ГУ Національної поліції області Юрій Сулаєв ексклюзивно розповів ТСН.ua.

"Десятки нападів на пенсіонерів по всій області із летальним завершенням цього нападу або тяжкими тілесними ушкодженнями, що призвели до тяжких наслідків", - зазначив він.

За його словами, групи озброєних бандитів заходили до будинків, вибивали вікна, двері, прив'язували людей, зв'язували їм липкою стрічкою руки і ноги, били і вимагали гроші. Зокрема, зауважив речник полтавської поліції, нещодавно у Кременчуцькому районі було вбито бабусю, яка померла з кляпом у роті.

Сулаєв також пояснив, що є випадки, коли зловмисники нападали поодинці, проте їхній характер відрізняється від нападів банд.

"Їх розкривали гарячим слідом, бо, як правило, розбій вчиняли раніше засуджені, які жили у цьому ж селі. Зайшли до пенсіонера, побили до напівсмерті, забрали 1000 або 600 гривень, закуску і горілку - це один варіант. А коли заходили в масках, зі зброєю, вибивали вікна, двері, прив'язували людей, зв'язували їм липкою стрічкою руки і ноги, били, вимагали гроші – це діяли групи", - сказав він.

Як зазначив Сулаєв, правоохоронці вже затримали близько десятка організованих злочинних угруповань як місцевих, так і заїжджих мародерів, переважна більшість із нападників - це люди, які звільнились із місць позбавлення волі.

"Буквально три-п'ять днів, вони об'єднуються і починають чинити ці злочини, і це проблема не тільки в нас. Ми спілкуємся з іншими регіонами України - стан хоч і контрольований, але спостерігається активізація злочинності. 80% злочинів у європейських країнах розкривається гарячим слідом саме за умови інформування громадськістю", - підсумував він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація