На Полтавщині стадо свиней опинилося на волі: тварини бігають селом і виїдають усе з городів

На Полтавщині стадо свиней опинилося на волі: тварини бігають селом і виїдають усе з городів

Фото: скриншот з відео

Люди не мають права самостійно відловити тварин.

На Полтавщині близько сотні тварин втекли з приміщення, де їх утримували. Уже місяць вони бігають на волі й ночами виїдають усе з городів. Селяни безсилі, бо ловити або відстрілювати чужих свиней заборонено законом. Чому тварини опинилися на волі та хто має дати їм раду, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Свині жили у сараї, допоки хтось не відчинив двері і вони розбіглися. Зараз у приміщенні залишилося близько 20 тварин, сто – бігають у селі.

На волі свині здичавіли. Люди скаржаться, що через свиней їм скоро самим нічого буде їсти: тварини поїли кавуни, гарбузи, кукурудзу та іншу городину. На водонапірній вежі свині п'ють воду і купаються.

За словами селян, власник тварин посварився з власником приміщення, де утримували свиней. Саме останній, бідкаються люди, випустив тварин на волю.

Близько сотні невловимих свиней тримають у страху ціле село на Полтавщині

Близько сотні невловимих свиней тримають у страху ціле село на Полтавщині

Олексій Борсук, власник сараю, показує нам скарги на власника свиней Юрія Зуба. Каже, в його хліві той утримував тварин у неналежних умовах. Олексій оформив усі документи на право власності на сарай і вимагав, щоб Юрій уклав із ним угоду про оренду. Після цього кабанчики опинилися на волі. Ловити їх господар відмовляється

Староста села звернувся до поліції і держспоживслужби. Поліція попередила, що свині – це чужа власність і якщо селяни самі їх намагатимуться відловлювати, то проти них відкриють кримінальні провадження.

Вони рекомендують створити комунальне підприємство з відлову цих тварин. Утім, на це грошей немає. Староста каже: простіше, щоби власник таки відгукнувся і дав згоду. Його не можуть знайти, хоча він живе в сусідньому селі і часто навідується в Кізлівку.

У Держспоживслужбі кажуть, що один із їхніх співробітників випадково зустрів власника свиней у селі, і він заявив, як він позбирає, якщо власник не віддасть приміщення. Крім того, він написав заяви на селян, нібито вони крадуть у нього скотину. Обласна держспоживслужба подала позов до суду, щоб позбавити фермера права проводити сільськогосподарську діяльність. Утім, на відловлення свиней рішення все одно не вплине.

Кореспондентка ТСН Наталія Гончарова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація