На позашляховиках і катерах: в Україні запрацювала річкова патрульна поліція

Перші в Україні патрулі поки що діють лише в Черкаській області.

В Черкаській області запрацювала перша в Україні річкова патрульна поліція.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, поліція почала працювати 19 квітня. Всього задіяно 42 патрульних, які патрулюють прибережну захисну смугу та пляжні зони в Черкаській області. Екіпажі оснащені позашляховиками "Renault Duster" і швидкохідними катерами.

Межами патрулювання є прибережна захисна смуга і пляжна зона міста Черкаси, села Червона Слобода та Свидівок Черкаського району Черкаської області. На період нересту риби територія патрулювання розширена вздовж прибережної захисної смуги від села Кедина Гора Золотоніського району до села Васютинці Чорнобаївського району та від села Свидівок до села Сагунівка.

Аваков зазначив, що за першу добу патрульні поліцейські і держінспектори з охорони навколишнього середовища припинили безліч фактів браконьєрства, вилучили незаконні снасті і близько 400 кг незаконно виловленої риби.

За словами міністра, річкова патрульна поліція скоро стане системою і запрацює в інших містах - у Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі.

Нагадаємо, 19 квітня у Рівному склали присягу патрульні поліцейські.  Як повідомив у себе в  Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, 193 патрульних присягнули на вірність українському народові.

Повʼязані теми:

Наступна публікація