"Дабл кіл": стали відомі подробиці моторошного вбивства дідуся онуком на Прикарпатті

"Дабл кіл": стали відомі подробиці моторошного вбивства дідуся онуком на Прикарпатті

фотоколаж зі світлин Карного розшуку в Телеграм

15-річний хлопець створив свій канал у "Телеграмі", де похизувався своїм злочином.

В Івано-Франківській області 15-річний хлопець вбив свого дідуся і ледь не позбавив життя бабусю. Жорстокий злочин хлопець сфотографував і одразу виклав у соцмережі. На цьому підліток не хотів зупинятись, він планував вбити усіх членів своєї сім'ї.

"1 вересня близько четвертої години ночі до поліції Івано-Франківського регіону зателефонував 15-річний хлопець та розповів, що вбив своїх дідуся та бабусю. Хіба ж повіриш такому повідомленню? Проте на місце події негайно відправили поліцейських і швидку для перевірки інформації. І шок! Хлопець зовсім не жартував", - розповіли в департаменті карного розшуку.

Фото: ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як з'ясувала поліція, онук напав на рідних, коли вони спали. В будинку правоохоронці виявили напівхолодне тіло 72-річного дідуся. Від отриманих численних ножових поранень чоловік загинув на місці події, а 69-річну жінку з тяжкими тілесними травмами госпіталізували до лікарні. Там її прооперували, зараз вона в реанімації.

"Злочин ціленаправлений і дуже бажаний. Спочатку хлопець бив молотками по голові, а потім намагався завершити "справу" ножем та іншими гострими предметами. Дідусь доклав усіх зусиль, щоб врятуватися, але будучи кволим і хворим не мав змоги навіть встати. Яка страшна смерть", - розповіли правоохоронці.

Після вчинення злочину 15-річний юнак "відзвітувався" в "Телеграм"-каналі з фото і підписав його "Дабл кіл готовий. Почав з баби з дідом, ще 7".

"Ні, вам не здалося! Жити було "сумно" та забажав вбити всю сім’ю. Заради інтересу. Оце така кривава розвага", - підсумували у департаменті карного розшуку.

Поліція встановила, що хлопець самостійно відшукував "Телеграм"-канали та групи у соціальних мережах з направленістю насильства і вбивства. Молодик підписувався на спільноти і "вчився" насиллю. Потім хлопець створив подібний власний канал.

У поліції області ТСН.ua розповіли, що хлопця затримали. В траві біля будинку поліцейські знайшли знаряддя вбивства — ніж зі слідами крові. Юнак своєї провини не заперечував, але чому скоїв злочин – пояснити не зміг.  Психічний стан хлопця перевірятимуть під час проведення досудового розслідування.

Як вже повідомлялось, правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч. 2 Ст. 15, ч. 1 Ст.115 (замах на вбивство), а також ч.2 Ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Описана трагедія - один із прикладів впливу "груп смерті". Зовсім нещодавно в соціальних мережах був сплеск обурення, відносно існування "Телеграм"-каналу закритого типу. Там публікувались "рекомендації" щодо обрання жертви, способів та методів нанесення першого дезорієнтуючого удару, тілесних ушкоджень, і т.д. Звичайно, спеціалісти цей канал заблокували і намагаються розшукати адміністраторів, щоб притягнути їх до відповідальності.", - зазначили у поліції.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Проблеми підлітків
Наступна публікація