На Прикарпатті розгортають тимчасовий "ковідний" шпиталь і вже відправляють хворих до Львівської області

На Прикарпатті розгортають тимчасовий "ковідний" шпиталь і вже відправляють хворих до Львівської області

Мобільний шпиталь облаштують на базі Богородчанської ЦРЛ.

Прикарпаття вже кілька днів перше у коронавірусній статистиці - за добу померло вже 10 людей і майже 800 захворіло. Тут готуються розгортати тимчасовий "ковідний" шпиталь.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

З години на годину, тільки-но дозволять погоді умови, тут на ДСНСівський борт з Києва, який привезе на Прикарпаття обладнання для мобільного шпиталю.  Наразі йдеться про 120 ліжок, кожне з кисневим концентратором, кілька ШВЛів, та інше необхідне обладнання.

Мобільний шпиталь облаштують на базі Богородчанської ЦРЛ - це райцентр за 20 км від Івано-Франківська. Лікарню повністю переобладнають під "ковідну". І зараз розробляють так званий "маршрут пацієнта" - тобто кого саме і звідки туди зручно буде везти.

Саму модульну конструкцію шпиталя привезуть, коли потеплішає. "Зараз розгорнути мобільний шпиталь на вулиці - це будуть великі затрати на обігрів цього корпусу. Тому ми проаналізували ситуацію, що краще використати обладнання шпиталю і розгорнути його всередині приміщення. Найкраще це робити на базі існуючого закладу охорони здоров’я", - пояснює головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Коронавірус в Україні: як на Прикарпатті чинять опір хворобі

Коронавірус в Україні: як на Прикарпатті чинять опір хворобі

Додаткові ліжка на Прикарпатті потрібні надтерміново, кажуть медики. Оскільки тих, що є, вже катастрофічно не вистачає. Статистика минулої доби, вже лякає. Наприклад, вчора в обласній лікарні під "ковідне" переобладнали ще одну відділення - вже п’яте. Хворими воно заповнилось, кажуть медики, за лічені години. І більшість хворих у важкому стані.

Тим часом перших недужих з Івано-Франківської області вже прийняли на Львівщині. Поки до десятка середньо-тяжких пацієнтів розмістили у шпиталі в Винниках, надати місця зголосився і Львів.

"Якщо ви згадаєте наші прогнози місяці 2-3 тому, то ми говорили, що в середині лютого у нас очікується пікове навантаження на систему охорони здоров’я. Тому, щоб не допустити колапсу у всій країні, ми вводили зимовий жорсткий карантин. Сьогодні завдання - дотриматися карантинних обмежень", - додає Ляшко.

Сам Віктор Ляшко сьогодні перевіряє готовність області до вакцинації, зокрема аптечний склад, де власне зберігатиметься вакцина, коли вона надійде. А також пункти щеплень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація