На Прикарпатті з міжміського автобуса на ходу випала жінка

На Прикарпатті з міжміського автобуса на ходу випала жінка

Фото: ТСН

Водій у всьому винуватить саму пасажирку.

Із рейсового автобуса від Трускавця до Чорткова на ходу випала пасажирка. У лікарню її доправили в тяжкому стані, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Водій автобуса одразу навіть не зрозумів, що сталося, бо було вже темно, і що коїлось у напівпорожньому салоні, він не бачив. "Крик, тільки крик, як вона випала з автобусу... Двері не легенькі, а це ще на повороті, і вони її потягнули. Вона закричала “ай-яй-яй” – і я зразу по гальмах", - розповів Олег Юрків.

На Прикарпатті із рейсового автобуса на ходу випала жінка

На Прикарпатті із рейсового автобуса на ходу випала жінка

За словами очевидців, до зупинки було ще з півкілометри, як жінка встала зі свого місця та з сумками пішла до дверей, а на черговому повороті не втримала рівноваги і, падаючи, схопилася за ручку дверей – саме тому вони й відчинилися. Спілкуватися з журналістами потерпіла не захотіла, але поліції підтвердила, що сама мимоволі натисла на ручку дверей. "Сама жінка, її чоловік підтвердив дані, які вказали свідки", - пояснила начальник слідства Тлумацького відділення поліції Мирослава Онуфреїв.

51-річну жінку в тяжкому стані доправили до лікарні, зараз вона в нейрохірургії із забиттям головного мозку, але до кінця тижня її переведуть до травматології, щоб лікувати складний перелом плеча. Лікарі впевнені, що попри тяжкі травми, жінці пощастило. "Якщо вона на ходу випала з рейсового автобусу, на швидкості, то вона народилася у сорочці", - вважає лікар-нейрохірург обласної лікарні Андрій Павлюк. Перевізник заплатив за лікування пасажирки, хоча не вважає себе винуватим у її травмах.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення правил дорожнього руху, а у водія вилучила права. Автобус уже поставили на арешт-майданчику, експерти перевірятимуть його технічний стан. "Чи не встановлена самовільно ручка – ми будемо звертатися до заводу-виробника. Чи передбачена вона, чи перевізник сам її поставив. Який її термін експлуатації і чи справна вона", - пояснила Онуфреїв. Водій тим часом присягається, що хоча автобусу вже 10 років, однак він справний і нещодавно пройшов капітальний ремонт. "Кузов поміняли повністю. У нас є бригада, що цим займається", - твердить Юрків.

Кореспондент ТСН Алла Пасс

Повʼязані теми:

Наступна публікація