На Рівненщині через сімейні чвари страждає кобила: у справу втрутилися зоозахисники

На Рівненщині через сімейні чвари страждає кобила: у справу втрутилися зоозахисники

Фото: ТСН

Зоозахисники зібралися до поліції із заявою про жорстоке поводження з твариною.

І в дощ, і в сніг, і в мороз кобила Муха з рівненського села Корчів'я змушена навіть ночувати просто неба. А все, каже її господар, через бездушну дружину, яка не впускає коня в хлів, бо там її свині. Але сусіди та дорослі діти подружжя стали на бік матері. Водночас в історію втрутилися зоозахисники та поліція.

Про це йшлося 15 грудня у сюжеті ТСН.19:30

На подвір'ї вкрита ковдрою, щоб хоч трохи було тепліше, цілодобово стоїть кобила Муха. Історія про коня, що замерзає підняла на вуха місцевих користувачів соцмереж. ЇЇ власник каже, що не може домовитися з дружиною. Мовляв, зараз розлучається з жінкою і вона аби насолити йому, спеціально заселила хлів поросятами. Те що для Мухи місця нема.

Але все виявляється трохи не так, як пишуть в соцмережах, каже донька подружжя. Родина певна, чоловік почав публічні розбірки, аби помститися за штрафи через сімейне насильство, яке тривало роками.

Діти кажуть, Муху їхній батько, хоч зараз це і заперечує, привів напередодні від родичів. там вона жила як похолодало. І поставити її дійсно ніде. Адже в  хліві - свині, а поруч - зерно. Якщо перенести його в гараж - впріє, бо там вогко після гасіння пожежі.  Але односельці хоч і намагаються тримати нейтралітет, в більшості  підтримують жінку.

Після приїзду ТСН мати та донька йдуть на компроміс. Аби звільнити місце для Мухи - готові пожертвувати кабаном. Але ближче до Різдва. А тим часом чоловік відмовляється від пропозиції рівненських зоозахисників. Захистити коня хотіла і поліція, яка проводила бесіди й з чоловіком, і з жінкою.

Та поки суд ділитиме майно родини, копам таки доведеться розслідувати історію з Мухою. Бо тепер до них збираються зоозахисники із заявою про жорстоке поводження з твариною. Але звинувачують у цьому не жінку, як на початку, а вже чоловіка. Адже гадають, що тварину він рятує лише на словах.

Читайте також: 

Сімейна драма: чому кобила з села Рівненської області змушена ночувати просто неба

Сімейна драма: чому кобила з села Рівненської області змушена ночувати просто неба

Повʼязані теми:

Наступна публікація