На Рівненщині копачі бурштину влаштували масові розбірки із силовиками, є постраждалі

Двох правоохоронців побили палками.

Вчора, 29 липня, у селі Крупове Рівненської області неподалік місць незаконного видобутку бурштину група містян палками побила працівників міліції – правоохоронців відправили до лікарні із множинними саднами голови, тулуба, в одного з них зламана нога.

Про це повідомляє прес-служба обласного управління МВС.

На допомогу правоохоронцям відправили бійців спецроти "Грифон" та нацгвардійців. Силовиків оточили близько сотні місцевих жителів. Раптом один з чоловіків сів за кермо автомобіля "Тойота Ленд Крузер" та поїхав на правоохоронців. На вимогу зупинитися він не реагував, тому міліціонерам довелося застосувати травматичну зброю. Водій позашляховика повернувся до натовпу на великій швидкості.

Пізніше ввечері близько трьох сотень агресивно налаштованих осіб заблокували роботу Дубровицького районного військкомату. На розмову із населенням вийшли прокурор Микола Федорчук, тимчасовий виконувач обов'язків начальника райвідділу міліції Сергій Дворак, та голова райдержадміністрації Сергій Киркевич, який підтримував натовп у протиправних діяннях. Розгнівані люди вимагали видати тих працівників міліції, які стріляли в позашляховик. Агресивний натовп пішов на правоохоронців і до місця події викликали спецпризначенців. Правоохоронцям знову довелося застосували спецпристрої для відстрілу гумовими кулями.

Під час масового заворушення четверо порушників отримали незначні тілесні ушкодження. Їм була надана медична допомога.

Правоохоронці затримали десятьох осіб, яких доставили до Дубровицького райвідділу міліції. Аби звільнити затриманих, до райвідділу підійшов натовп, організований особами, які займаються незаконним видобутком бурштину. На переговори із міліцією голова РДА Сергій Киркевич разом із організатором, який був причетним до побиття міліціонерів поблизу села Крупове. Глава РДА вимагав звільнити затриманих, погрожуючи, що натовп захопить відділок міліції.

Після цього працівники правоохоронних органів затримали двох найбільш активних учасників та організаторів масових заворушень – 25 та 43-річного жителів Дубровиці та села Крупове. Опівночі натовп розійшовся.

Відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконання ними службових обов'язків) та статтею 294 (масові заворушення) та частиною 3 статті 296 (хуліганство).

Нагадаємо, що раніше прикордонники разом із працівниками СБУ викрили канал незаконного вивозу бурштину до Китаю, що контролювався Одеською митницею. Одним з організаторів незаконної махінації був співробітник управління аналізу ризиків та протидії митним порушенням Одеської митниці. Він використовував службове становище для вивезення "сонячного каміння" через пункт пропуску "Аеропорт "Одеса".

Повʼязані теми:

Наступна публікація