На Рівненщині люди погрожують спалити сусіднє село через убивство свого товариша

На Рівненщині люди погрожують спалити сусіднє село через убивство свого товариша

Фото: pixabay.com

У селі, де сталася трагедія, винуватять нападників і просять захисту.

Сільські розбори на Рівненщині закінчилися загибеллю однієї людини та пораненнями іншої. Молодики із села Дроздинь приїхали до Грабинь та почали бити шибки в одній із хат, звідки по них відкрили вогонь із дробовика, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нападників було два десятки, вони були дуже агресивні. "Давай вікна бити, мої хлопці давай по них", - розповіла про оборону своїх трьох синів Валентина Чмуневич. "Після пострілу господаря будинку один із жителів села Дроздинь загинув на місці події, а інший був поранений і доставлений в обласну лікарню", - констатував наслідки заступник керівника ГУ Нацполіції в Рівненській області Сергій Волков.

На Рівненщині молодики влаштували між сільські розбірки із стріляниною

На Рівненщині молодики влаштували між сільські розбірки із стріляниною

Селяни у Грабині кажуть, що дроздинець вдарив школяра, а їхній односелець за нього вступився, після чого дроздинець покликав друзів на допомогу – почався конфлікт, який потім тривав і біля хати Чмуневичів, куди чоловіки з сусіднього села приїхали з метою помсти. Люди кажуть, що дроздинці постійно нападають на місцевих, тому вважають постріл виправданим самозахистом. "Дитя невинне оборонялося, а сидить у СІЗО! Його вбивають, а що йому лишалося – щоб він труп був у своєму дворі?", - обурюється мешканка Грабині Марія Кузміч. Жінка твердить, що дроздинці вже погрожувати приїхати і вбити десятьох грабинців за одного свого загиблого, а хати місцевих спалити.

У Дроздині місцеві чоловіки до журналістів поставилися дуже непривітно. "На камеру можу навернути вас – і все", - привітався один із них. Один із селян зізнався, що був учасником трагічних подій, але пояснювати нічого не став. "Ніхто вам нічого не розкаже. Ми будемо своїми сім'ями давати раду, отак. Душити і все. Поїдемо до хати, заберемо всіх, задушимо і гаплик", - пригрозив він.

У поліції кажуть, що після допиту всіх учасників розбірок статтю можуть перекваліфікувати з умисного вбивства на перевищення мір самозахисту, а це передбачає значно м'якіше покарання. Натомість дроздинців можуть притягнути до відповідальності за хуліганство. Та мешканці Грабиня все одно побоюються помсти – правоохоронці ж радять написати заяву. "Тоді ми спрямуємо туди наряди для того, щоби попередити конфлікт між селами", - твердить представник обласної поліції.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація