На Рівненщині п’яна, як чіп, мати ледве не заморила голодом свою 2-річну дитину

На Рівненщині п’яна, як чіп, мати ледве не заморила голодом свою 2-річну дитину

Фото: ТСН

На порятунок хлопчикові викликали поліцію.

На Рівненщині госпіталізували 2-річного хлопчика з виснаженням і зневодненням. У крові ж його матері знайшли майже смертельну дозу алкоголю – понад 4 проміле, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вигляд голодної дитини вразив навіть поліцейських. "Встановили, що цій дитині рік і вісім місяців. На вигляд вона так не виглядала. Взагалі, як грудна дитина. Я такого не бачив і сподіваюся, що більше не побачу", - зізнається інспектор Рівненського управління патрульної поліції Олександр Пантус.

Зі зневодненням та виснаженням 2-річного хлопчика забрали від п'яної матері

Зі зневодненням та виснаженням 2-річного хлопчика забрали від п'яної матері

Поліцію викликала бабуся хлопчика, коли побачила, що 30-річна невістка ледь тримається на ногах. Малюка забрали в п’яної матері та відвезли до лікарні. "Дитині була одразу підключена крапельниця, тому що ми дитину навіть не розбудили, вона була сонливою і досить виснаженою", - розповіла лікар Зорина Корнійчук. У медзакладі біля Іванка сидить бабуся, а мама жодного разу навіть не навідалася до сина. Галина Кодінцева розповідає, що батько хлопчика перебуває на заробітках, а в неї з невісткою стосунки не склалися, тому та навіть не приймає їжу, принесену для малюка. "Воно його і зачала в п’янці, пила і курила, як носила. Грудьми годує - і п’є, і курить кожен день. Напивається, що не може встати з ліжка", - скаржиться бабуся хлопчика.

Іванко у свої майже два роки важить, як семимісячне немовля – 8 кілограмів. Медики підозрюють у хлопчика ще й затримку розвитку.  Мати ж хлопчика запевняє, що з ним усе гаразд. "Він нормально їсть і все нормально", - твердить Леся Цуман. Те, що в неї забрали дитину, називає несправедливістю, а свекруху вважає божевільною. Тоді як себе – гарною мамою.

За те, що матір наразила на небезпеку власну дитину, поліція склала адмінматеріали, і тепер жінці загрожує штраф у 17 гривень. Чи позбавлять її батьківських прав – вирішуватиме служба у справах дітей. Поки ж малюка виходжуватиме бабуся. "Я й не хочу його отдать у дом малютки, мені дуже шкода його", - каже вона. Доля дитини має вирішитися протягом кількох ближчих тижнів.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація