На Рівненщині поліцейський напідпитку вчинив ДТП та втік. Коли його наздогнали – викликав підставного водія і заперечував роботу в органах

На Рівненщині поліцейський напідпитку вчинив ДТП та втік. Коли його наздогнали – викликав підставного водія і заперечував роботу в органах

Фото: Shutterstock

У місцевій поліції запевняють, що якщо буде доведено факт його провини – співробітника звільнять.

На Рівненщині п’яний працівник поліції, спричинивши аварію, влаштував справжню виставу. Що він правоохоронець  – заперечував. Не впізнавали в ньому свого колегу і інші копи, які приїхали за викликом.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

П’яний коп скоїв аварію і хотів утекти, а після затримання викликав підставного водія

П’яний коп скоїв аварію і хотів утекти, а після затримання викликав підставного водія

Пан Іван вказує на водія автівки, який на шаленій швидкості протаранив його машину. Сталося це посеред села.

"Я вже з проїжджої частини з’їхав навіть на узбіччя, втікав, він йшов в мене просто в лоб", - каже він. 

А протаранивши – почав втікати.  Іван, з водіями, які проїздили повз, кинулися навздогін та зупинили. Викликали поліцію. Та після її приїзду з’явився невідомий чоловік і заявив: бере провину за ДТП на себе. Мовляв він був за кермом. Та з нами спілкуватися не хоче.

Натомість говорить Саша. Якого пан Іван бачив на водійському місці. "Я був пасажиром. Все, що я можу сказати", - пояснює чоловік.

Пан Іван обурений. Каже, що люди у селі впізнали Сашу. Він поліцейський. Не впізнали колегу і копи, які приїхали на виклик.

Не бачив поліцейський Сашу попри те, що він сидить у його службовій машині. Потерпілий каже - Сашу навіть не освідували.

"У драгер дихав я і лжеводій, а той хто був насправді за кермом – відмовився", - пояснює він.

Проте якщо Сашу колеги не впізнають, то районне керівництво знає. Мовляв, прийшов ще в міліцію. До речі, її день якраз відзначали напередодні.  Нині працює в групі реагування.

"Якщо буде встановлено, що працівник поліції перебував в стані сп’яніння, тим більше скоїв ДТП – це однозначно він буде звільнений", - зазначає заступник керівника Костопільського відділу поліції Роман Максимчук.

На копа склали три протоколи - що їздив п’яний, спричинив аварію та ще й намагався втекти. Окрім звільнення з роботи йому загрожує 10 тисяч гривень штрафу та позбавлення водійських прав.

Анна Махно

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація