На Рівненщині село збунтувалося проти директора школи і погрожує самосудом

На Рівненщині село збунтувалося проти директора школи і погрожує самосудом

Люди кажуть, що ладні фізично не допустити чоловіка до навчального закладу.

Чи не все село Вербівка на Рівненщині повстало проти директора школи, котрому закидають деспотизм і грубе поводження з дітьми та їх батьками. Чоловіка вже звільнили, однак він через суд поновився на посаді, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сварки, взаємні звинувачення та погрози не пускати дітей до школи – у клубі невеличкого села Вербівка так гаряче не було ніколи. З районного центру навіть скерували поліцію, аби дивитися за порядком. Всі пристрасті через місцеву школу – батьки та вчителі збунтувалися через директора, якого сільська рада звільнила торік, а той через суд поновився. "Він ображав, і не тільки він – і його син теж, як був на посаді вчителя фізкультури. І його син називав і дебілами, і придурками", - розповіла дев’ятикласниця Діана Бродська. "Діти, батьки яких не поздавали на скакалки, на м’ячі – не давалі ні м’яча, ні ходити по тим коридорам. Було, як гестапо, діти мали сидіти у своїх класах. Не можна було ходити", - каже матір школярів Олеся Богатько. 

На Рівненщині батьки та вчителі звинувачують директора школи у жорстокому поводжені

На Рівненщині батьки та вчителі звинувачують директора школи у жорстокому поводжені

У кожного із десятків батьків свої претензії до колишнього директора. Кажуть, він штовхав дітей, нецензурно лаяв та навіть простягав руки до батьків. Таке було із пані Зоєю, коли її уповноважили в школі роздати дітям гуманітарну допомогу з-за кордону. "Мені сказали всім роздати, щоб з першого по дев’ятий клас – ні, дев’ятий клас не заслуговує, вони дебіли. Так і говорив. Почалася у нас перепалка, і він підняв на мене руку. Добряче так пхнув – впала на комп’ютерні класи", - каже багатодітна матір Зоя Козубовська. Та останньою краплею стало побиття директором 16-річного хлопця. "Каже, я не пам’ятаю, скільки раз він мене стукав, і почав душити. Каже, душив, а я все руками відкидав руки його, а він все душив", - розповіла матір постраждалого Галина Різанович.

Вчителі запевняють, що й самі відчували психологічний тиск від керівника. "Були в нас і суперечки різні, і по роботі були суперечки, і плакали колись", - зізнається вчителька української мови та літератури Інна Леоновець. Однак сам директор вважає, що проти нього змовилися і зводять наклеп. "Я вам скажу: все, що ви мені озвучили – це чиста неправда. Це масова агітаційна робота зі сторони керівництва громади, нинішнього директора школи", - каже Анатолій Розанович.

Висоцький сільський голова пояснює, що всі розмови, догани і прохання порозумітися з батьками минули безрезультатно. "Факт побиття був підтверджений показами свідків, і ми вирішили звільнити його, як людину, яка не має права виконувати виховні функції", - каже Людмила Гурак. Побиття неповнолітнього досі розслідує поліція. "Нині слідчі дії тривають. Згідно із висновками судово-медичної експертизи, хлопець отримав легкі тілесні ушкодження", - розповіла речниця ГУ Нацполіції в Рівненській області Ольга Ангелова. Тим часом виконком сільради опинився заручником ситуації: вони мають виконати рішення суду і поновити чоловіка на роботі, однак у такому разі батьки не пускатимуть дітей на навчання. Після довгих суперечок посадовці взяли перерву до наступного тижня.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація