На сумнозвісному Грибовицькому сміттєзвалищі планують видобувати газ

На сумнозвісному Грибовицькому сміттєзвалищі планують видобувати газ

Газ у подальшому будуть використовувати для виробництва енергії.

На Грибовицькому сміттєзвалищі на Львівщині, де внаслідок пожежі у 2016 році загинули чотири людини, планують видобувати газ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

21 вересня Львівська міська рада ухвалила рішення про проведення конкурсу на будівництво системи дегазації сміттєзвалища. Ця система  дозволить видобувати газ, який в подальшому будуть використовувати для виробництва енергії.

Перед цим на полігоні пробурили 15 свердловин, у 13 з яких виявили концентрацію метану на рівні 60%. Це дозволить видобувати зі сміттєзвалища газ, спалювати його та видобувати електроенергію.

Нагадаємо, у травні 2016 року під час пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинуло троє рятувальників - Андрій Вненкевич, Юрій Рудий і Богдан Юнко. Також під завалами сміття опинився інженер-еколог Олександр Бутін. Напівсиротами залишилось 5 дітей. Вдови загиблих вогнеборців ходять на усі судові засідання і вимагають одного, щоб винні у такій масштабній катастрофі були покарані.

Слідство оголосило про підозру 4 особам - це керівники сміттєзвалища і один посадовець ратуші. Їм інкримінують службову недбалість, яка призвела до важких наслідки, а саме неправильну експлуатацію полігону відходів. Розслідування триває, зокрема був допитаний міський голова Андрій Содовий і його заступники. Також слідчі встановили, що причиною обвалу був не підпал, а самозаймання.

Без покараних і заводу: що змінилось після двох років трагедії на Грибовицькому звалищі

Без покараних і заводу: що змінилось після двох років трагедії на Грибовицькому звалищі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація