На Сумщині 19-річний хлопець повільно помирав від голоду на очах батьків

На Сумщині 19-річний хлопець повільно помирав від голоду на очах батьків

Фото: УНІАН

Його матір три місяці дивилась як син згасав від недоїдання і відмовлялася від допомоги лікарів.

19-річний хлопець із Сумщини опинився на межі життя і смерті у себе вдома. Три місяці він не виходив на вулицю, не їв і настільки схуд, що вже не міг рухатись і навіть говорити. Найжахливіше, що весь час поруч були його мати і вітчим, які не допускали до нього лікарів. Урешті, хлопця, який уже важив 40 кілограмів, шпиталізували силою.

При зрості 170 він важить менше 40 кілограмів. Від виснаження вже не рухається, не говорить і не їсть, а ще навесні Сергій виглядав як звичайний підліток - займався спортом, грав у шахи, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Але, півроку тому суcіди почали помічати, що хлопець худне. Мати кожному озвучувала різні причини.

Згодом Сергій перестав виходити з дому. Але сусіди на це не звернули увагу. Адже родина живе відлюдькувато. Вітчим - пенсіонер. Мати і хлопець не працюють.

Однак це насторожило пана Юрія, який щотижня приїздить в Миропілля до батьків. Дізнавшись, що сусіди не бачили вже більше трьох місяців його на вулиці, лікар за фахом - Юрій Кабанець викликав швидку, але жінка медикив у будинок не допустила. Після довгих вмовлянь, Юрію все ж таки вдалося туди потрапити і побачити ледь живого Сергія.

"Він лежав, на мене навіть не реагував. Мама каже, що з ним все в порядку, він просто такий. Я запитав, скільки він такий – з її слів, більше п'яти днів", розповідає чоловік.

Не виходив на вулицю та схуднув на 40 кілограмів – чому батьки дивилися, як повільно помирає їх син

Не виходив на вулицю та схуднув на 40 кілограмів – чому батьки дивилися, як повільно помирає їх син

Юрій почав звертатися до місцевих медиків і соцслужби. Але їх мати вже не пускала. Лише хитрістю працівниці територіального центру Наталії Піддубній все ж вдалося потрапити до будинку і побачити все на власні очі.

"Зразу ввечері було прийняте рішення, що треба терміново діяти", - зазначає жінка.

І, фактично, силоміць хлопця таки госпіталізували у Суми. За три дні у відділенні психіатрії він почав приходити до тями і навіть ставати на ноги.

Нагадаємо, що у Кропивницькому 14-річнa дівчинкa пoмерлa від кoрoнaвірусу. Рідні школярки у її смерті звинувaчують медиків, нaтoмість лікaрі говорять, що мати дівчини сама відмовилася від госпіталізції. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація