На Сумщині смерть пацієнтки обернулася медично-кримінальним скандалом

На Сумщині смерть пацієнтки обернулася медично-кримінальним скандалом

Фото: Google

Діяльністю глухівських медиків зацікавилися правоохоронці.

У Глухівській райлікарні розгорівся скандал через смерть 53-річної пацієнтки. Її лікували від остеохондрозу, а вона померла від лептоспірозу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Олена Левицька працювала в дитсадку, дуже любила дітей і до останнього відкладала візит до лікаря. Пішла, коли вже терпіти біль у шиї стало неможливо. Медики почали збивати жінці тиск, знижувати цукор у крові та підтримувати серце, але їй дедалі гіршало. На четверту добу в лікарні у жінки відмовили руки та ноги, почалося запаморочення. "Поступово вона перестала розмовляти. Я думала, це інсульт. Я бігала, кричала, щоби викликали невропатолога", - розповідає донька померлої Альона Волошенко.

Остеохондроз чи лептоспіроз: у лікарні Глухова розслідують скандальну смерть пацієнтки

Остеохондроз чи лептоспіроз: у лікарні Глухова розслідують скандальну смерть пацієнтки

Мама померлої нарікає на байдужість лікарів, які у вихідний день не хотіли нічого робити для порятунку життя пацієнтки. "Ми стояли біля неї і плакали. Ми кричали. Альонка куди не подзвоне, якому врачу – він не в Глухові. Ми кричимо: викликайте лікарів, викликайте, ви ж бачите, що вона вмирає. У нас таких багато – відповідають. І все", - розповіла Галина Левицька.

Невропатолог оглянула жінку лише у понеділок і спрямувала в реанімацію, де за півтори години вона померла. Негайно провели й розтин тіла та назвали причину смерті: відірвався тромб у легенях. Така оперативність насторожила рідних, вони через поліцію того ж дня домоглися повторної судмедекспертизи фахівцями з області. Їхній висновок шокував. "Були пересипані органи всі білим порошком, котрий нагадує дезінфікуючий засіб. Тобто, щоб ви розуміли, чотири дні – і органів просто немає", - каже донька померлої.

Вона встигла сфотографувати у слідчого нове заключення. Там вказана зовсім інша причина смерті – інфекційне захворювання, яке лікується антибіотиками. Однак районні медики цей висновок називають поспішним, бо не проводилися бакдослідження. І наполягають на тому, що причина смерті – тромб. "Ті симптоми, які були у хворої, під клініку лептоспірозу не підпадають", - каже заступник головного лікаря Наталя Середа.

Хто та чому пересипав внутрішні органи дезинфікуючою речовиною – невідомо. Керівника моргу на роботі немає. Лаборант переповідає, що чула від колег. "Родичі прийшли і попросили, щоб до середи полежала померла. Попросили санітарку – ну, щоб для кращого зберігання", - каже Галина Іллєнко. Родичі цю версію називають маячнею.

Після розголосу історії та допиту в поліції завідувач бюро патанатомії пішов на лікарняний – із нервовим зривом він потрапив до психіатричного відділення. Розтини тіл тимчасово не проводять. Натомість діями працівників моргу зацікавилися поліція та прокуратура. Перевіряють і медиків райлікарні. "За фактом неналежного виконання своїх обов'язків медичними працівниками відкрите кримінальне провадження. Щоб з'ясувати, що стало причиною смерті жінки, з лікарні витребувана медична документація, опитуються працівники та призначені необхідні експертизи", - розповіла представник поліції Ельвіра Біганова.

Минулого місяця в регіоні стався ще один медичний скандал. У Сумах 7-річний хлопчик помер після ін'єкції, яку вкололи в дитячій поліклініці. 

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

Повʼязані теми:

Наступна публікація