На Сумщині з потяга на ходу вистрибнули двоє росіян

На Сумщині з потяга на ходу вистрибнули двоє росіян

На Сумщині з потяга на ходу вистрибнули двоє росіян

Вони не хотіли повертатися на батьківщину. 

Уночі на Сумщині з потяга на ходу випали двоє пасажирів. Це сталося неподалік райцентру Середина-Буда. Обоє – в лікарні з численними травмами. Як з'ясувалося, потерпілі – громадяни Російської Федерації, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Залізнична ділянка від української станції Хутір-Михайлівський до російської Суземки – це прикордонна зона. Саме тут, за три кілометри від Росії і знайшли двох закривавлених чоловіків. Один був без свідомості, інший ще мав сили щоб викликати швидку.

Як із потяга хтось випав - бачив місцевий житель, що зупинився на переїзді. Перевіряти, що з людиною, не наважився, а розповів про побачене дільничному. За деякий приїхали і медики, і прикордонники, і правоохоронці. Потерпілих госпіталізували до районної лікарні. У обох - рани голови, у одного зламана нога, у іншого – перелам шийного хребця. Та загрози для життя немає. Медиків вони намагалися переконати, що з потяга випали випадково через відчинене вікно. Та прикордонники швидко з'ясували, хто ці чоловіки насправді.

Чоловіки є громадянами РФ, яких ще на прикінці квітня за спробу незаконного перетинання державного кордону з України в Румунію затримали прикордонники Чернівецького прикордонного загону. На порушників кордону склали адмінпротокол та вирішили примусово повернути до Росії. Прикордонники переконують: їхньої вини у тому, що порушники не доїхали до пункту призначення, немає.

"Слідували потягом сполучення Львів-Москва у супроводі прикордонників до станції Хутір-Михайлівський. Далі до лінії державного кордону цей потяг уже жодної зупинки не робить. В подальшому вони вже самостійно слідували до РФ", - каже Роман Ткач, керівник прес-служби Сумського прикордонного загону.

Чому перед самісіньким кордоном на повному ходу потяга чоловіки вирішили вистрибнути, згодом з'ясували правоохоронці.

"Потерпілі зізналися, що вони не випали, а свідомо виплигнули з потяга, оскільки не хотіли повертатися до Росії. Самі вони жителі Мурманської області, і, як пояснили хлопці, їх в Росії розшукували за скоєння ряду злочинів, серед яких і шахрайство і злочини, пов'язані із незаконним обігом наркотиків", - каже Ельвіра Біганова, речник управління Нацполіції Сумщини.

Скільки часу росіяни пробудуть в лікарні, не відомо. Нині з ними працюють співробітники СБУ та охороняють прикордонники. Щойно пацієнти одужають, – їх спробують знову примусово повернути до Росії.

Нагадаємо, у Чернігівській області, поблизу с. Мурав'ї, прикордонники затримали росіянина, який спробував незаконно перетнути український кордон. Порушником виявився 46-річний росіянин, який хоче отримати в Україні статус біженця та потребує додаткового захисту.

Кореспондент ТСН Оксана Солодовник

На Сумщині з потяга на ходу вистрибнули двоє росіян

На Сумщині з потяга на ходу вистрибнули двоє росіян

Повʼязані теми:

Наступна публікація