На Сумщині затримали 12 незаконних мігрантів при спробі порушити кордон з боку Росії

На Сумщині затримали 12 незаконних мігрантів при спробі порушити кордон з боку Росії

На Сумщині затримали 12 незаконних мігрантів при спробі порушити кордон з боку Росії

Фото: Держприкордонслужба України

Прикордонники кажуть про наявність організованого каналу переправлення мігрантів.

Прикордонники Сумського прикордонного загону затримали 12 незаконних мігрантів, які намагалися перейти український кордон з боку Росії.

Про це повідомляє речник прикордонного загону Роман Ткач.

За його словами, це були дев’ять чоловіків та три жінки азійської зовнішності, у них при собі не було документів. Щодо затриманих тривають фільтраційні заходи, про них повідомили в СБУ та Національну поліцію.

Ткач розповів, що Росію протягом багатьох років використовують як відправний пункт нелегальної міграції до країн Євросоюзу. Мігранти законно прибувають до Росії через нескладну процедуру отримання російської візи, а потім намагаються потрапити до України в обхід пунктів пропуску. Далі за допомогою співвітчизників прагнуть закріпитися в Україні або прямують до Євросоюзу.

Прикордонники кажуть, що на ділянці відповідальності Східного регіонального управління за останні два місяці це вже шостий випадок затримання нелегальних мігрантів, які прямували до України з боку Росії. На думку прикордонників, це свідчить про наявність організованого каналу переправлення нелегалів, що функціонує не без відома Прикордонної служби Федеральної служба безпеки РФ.

Нагадаємо, в Одесі правоохоронці затримали громадянина Афганістану, який протягом тривалого часу організовував канал переправлення незаконних мігрантів з країн Південної Азії до країн Європейського Союзу через Україну. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація