На Сумщині затримали киянина, який віз із Росії ручки з відеокамерами та годинники з мікрофонами

Чоловік намагався приховати спеціальні технічні засоби від митників.

Співробітники Служби безпеки України запобігли контрабанді спеціальних технічних заходів для прослуховування із Росії до України.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Співробітники Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю разом із слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Сумській області попередили контрабандне ввезення до України спеціальних технічних засобів", - йдеться у повідомленні.

Як встановили оперативники, киянин, перебуваючи в особистих справах на території Росії, придбав предмети, які належать до категорії спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації, щоб у подальшому продати їх в Україні.

Правоохоронці затримали чоловіка на одному із залізничних пунктів у Сумській області, у його особистих речах були, зокрема, виявлені приховані від митного контролю чотири авторучки із вбудованими прихованими відеокамерами та мікрофонами, шість брелоків та наручний годинник із вбудованими прихованими відеокамерами, мікрофонами та USB-адаптерами.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ознаками контрабанди, вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБівці попередили у Кропивницькому продаж спеціальних технічних засобів, які прослуховували у РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація