На тижні моди в Італії українську дизайнерку видали за росіянку

На тижні моди в Італії українську дизайнерку видали за росіянку

Українка образилася, але вибачатися перед нею не стали.

Українська дизайнерка Анастасія Колосова збирається судитися з організаторами тижня моди в Римі. Справу вона називає принциповою, адже її колекцію організатори презентували, як російську, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дизайнерка згадує, як раділа, коли їй запропонували презентувати свою роботу на заході високого рівня. Під час показу своєї колекції постійно слідкувала за юними моделями – дивитися на екран позаду сцени часу не було. Тож тільки коли повернулася в Україну й отримала світлини з виступу, побачила, що її обдурили. "Коли я побачила, в мене просто був шок. Я не розумію, як на заході такого рівня можна було припуститися такої помилки – випустити українського представника під прапором агресора", - зізнається вона.

Українську дизайнерку видали за представницю Росії на Римському тижні моди

Українську дизайнерку видали за представницю Росії на Римському тижні моди

Із вимогою спростувати помилку дизайнерка звернулася до організаторів. З'ясувалось, що окрім італійців, там є і росіянка, яка живе в Італії. Саме вона і відмовила у публічному вибаченні – лише запропонувала виправити помилку за допомогою фоторедакторів у комп'ютері. Менеджер, що проводила кастинг для представників України, теж від усього відхрещується. "Я до ваших прапорів не маю ніякого стосунку. Я не хочу світитися і всю цю історію роздувати", - пояснила вона телефоном.

Організаторка фешн-показів Оксана Уткіна впевнена, що це – не збіг. "Я впевнена, що це було зроблено спеціально. Особливо, коли з'ясувалося, що організатори були з Росії", - вважає организатор Ukrainian Kids Fashion Week. Юристи ж упевнені, що через помилку постраждала репутація не тільки дизайнерки, а й країни. Тож радять іще до початку таких конкурсів учасникам ретельно перевіряти, хто організатор. Лише це зможе вберегти від подібних скандалів.

Кореспондент ТСН Наталя Грищенко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Мода сезона весна-лето 2017
Наступна публікація