На Україну насувається циклон: синоптики спрогнозували снігову негоду у низці областей

На Україну насувається циклон: синоптики спрогнозували снігову негоду у низці областей

Фото: Управління ДСНС у Полтавській області

У ДСНС попередили про можливе порушення електропостачання та проблеми з рухом транспорту.

В Україні найближчими днями очікується ускладнення погодних умов через переміщення активного циклону.

Про це повідомили у прес-службі Укргідрометцентру.

"3 січня на дорогах України, крім півдня, ожеледиця, у західних областях пориви вітру 15-20 м/с", - йдеться у повідомленні.

За даними синоптиків, циклон найбільше вдарить по Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Харківській областях.

"Удень 4 січня випадатиме значний сніг, подекуди з дощем, посилення вітру до 15-20 м/с, місцями в Приазов’ї 25 м/с, хуртовини, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів; протягом ночі 5 січня послаблення, вдень 5 січня припинення опадів і явищ", - додали в Укргідрометцентрі.

Окрім цього через снiгопади та хуртовини у високогiр’ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

Своєю чергою у ДСНС зазначили, що ускладнення погодних умов 4-5 січня відповідає І рівню небезпечності (жовтий).

"Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували, що на Святвечір та Різдво до України прийдуть морози до -11 градусів. Похолодання почнеться від 3 січня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація