На Вінниччині жінка народила дитину вдома, бо швидка не приїхала забирати її до пологового

На Вінниччині жінка народила дитину вдома, бо швидка не приїхала забирати її до пологового

Фото: ТСН

Чоловік обурений бездіяльністю медиків і надав ситуації широкого розголосу.

На Вінниччині 23-річна жінка народила вдома немовля, бо чоловік не зміг додзвонитися до лікарів. Ті виїхали до пацієнтки вже після дзвінка з поліції, а оформили жінку як таку, що народила в пологовому будинку, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Разів 13 я набирав швидку і завжди потрапляв у Ладижинську лікарню. Я вже кричав у телефон", - зізнається чоловік породіллі Віктор Гук. За його словами, Людмила вдень була у лікаря, але оскільки жодних натяків на пологи не було, то повернулася додому. Там подружжя склало сумку з потрібними у пологовому будинку речами, однак вона не знадобилася. Перейми почалися вночі, тож Віктор побіг до сусіда за машиною, але малятко народилося вдома. "Чую, у мене дитина лізе. Я ж її там не лишу, не буду тримати, я її на руки хапаю і кладу на ліжко.  Що було під руками – я її обмотала, перевернула, для мене головне, щоб вона закричала", - розповіла породілля.

На Вінниччині розслідують бездіяльність працівників швидкої під час пологів

На Вінниччині розслідують бездіяльність працівників швидкої під час пологів

Коли батько примчав до хати і на порозі почув дитячий крик, у паніці почав дзвонити до поліції. "У мене серце хотіло вже вискочити. Дзвоню на 102 і прошу, щоб з’єднали з Немирівською лікарнею. Я тільки переживав, щоб ніякої кровотечі не відкрилося, бо ми б не спасли", - пояснив Віктор. В очікуванні лікарів він встиг перерізати та перев’язати пуповину, а потім посадив дружину із немовлям у авто і поїхав до пологового. Вже в дорозі йому зателефонували зі швидкої. "То що:  за вами виїжджати чи ви самі привезете?", - розповів чоловік породіллі. Попри те, що до лікарів Людмила потрапила вже з немовлям, в її медичній картці записали, що жінка народила під наглядом медиків. Обурений бездіяльністю лікарів батько Софійки звернувся до журналістів, і вже від них керівник немирівської швидкої допомоги дізнався про цю історію. "Я вперше чую про цю ситуацію", - заявив він. А фельдшер швидкої допомоги, якого викликали для пояснень, усе спростовував. "Породіллю привіз, без дитини. Оглядав, усе нормально було, пологи були", - твердив Володимир Польовий.

Ситуація прояснилася лише після дзвінка диспетчеру, який приймав виклик від поліції. Тож після резонансу обласне медичне керівництво почало перевірку. "Буде проведено розслідування. Визначимо, чому не могли додзвонитися, чому так вчинив фельдшер. Будемо розбиратися. Звичайно, вони будуть покарані", - заявив заступник головного лікаря  з медичної роботи центру екстреної, медичної допомоги та медицини катастроф у Вінницькій області Стас Скоробогач.

Кореспондент ТСН Анна Тітовська

Повʼязані теми:

Наступна публікація