На Водохреще українці губили в ополонках собак і вдягали подарункові вишиванки

На Водохреще українці губили в ополонках собак і вдягали подарункові вишиванки

Фото: ТСН

Свято минуло по всій країні піднесено, хоч і були деякі дрібні ексцеси.

Тисячі українців по всій країні відсвяткували свято Хрещення Господнього. Із вересками, криками та селфі найбільші відчайдухи купалися в ополонках, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У столичному Гідропарку на пляжі зібралася така кількість люду, яка трапляється зазвичай у найспекотніші дні літа. Купатися прийшли у чиновники з депутатами, а найбільшу подібну делегацію очолив мер столиці Віталій Кличко.

Голі та мокрі: купання в ополонках українці перетворили на екстремальні запливи

Голі та мокрі: купання в ополонках українці перетворили на екстремальні запливи

Йорданське купання на Буковелі зібрало півтори тисячі високогірних моржів. "Водичка, яка очищає душу. Відповідно очистивши душу, маєш шанс бути здоровим тілесно", - пояснив свою участь у дійстві народний депутат Олександр Шевченко.

У Павлограді на Дніпропетровщині до купань приєднався собака – тварина провалилася на тонкій кризі. Господар побіг за песиком, і рятувальникам довелося витягати вже обох. "Це домашній улюбленець, який 15 років з ним прожив, тому як дитина. Наш рятувальник швидко зорієнтувався і за допомогою човна дістався оперативно на середину річки", - розповіла речник ДСНС у Дніпропетровській області Дар’я Гречищева.

А в невеличкому селі Солуки за кілька кілометрів від Львова в ополонку занурилися 25 десантників. З-поміж інших їх вирізняли вишиванки, котрі вони вдягнули одразу після купання. Ці сорочки бійцям раніше подарували діти – їх придбали за гроші, які наколядували. Військові такому патріотичному подарунку щиро раділи, а настрій після купання в крижаній воді називали відмінним. "Благословіння Господнє відчуваємо!", - зізналися бійці.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація