На Волині на 12 років засудили бойовика "зі стажем", який брав участь в анексії Криму

На Волині на 12 років засудили бойовика "зі стажем", який брав участь в анексії Криму

Бойовика засудили на 12 років / Фото: Reuters

Проте прокуратура хоче оскаржити цей вирок як надто м'який.

На Волині бойовик, який воював у лавах терористичної "ДНР" та брав участь в окупації Криму, рішенням суду отримав 12 років в'язниці.

За даними прес-служби прокуратури Волинської області, 46–річного лучанина засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь в терористичній організації, незаконне поводження зі зброєю й бойовими припасами та захоплення держбудівель і споруд (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 263, ст. 341 ККУ).

З'ясовано, що в лютому 2014 року в Севастополі він вступив у так звану "Групу самооборони", створену при політичній партії "Руський блок", а згодом забезпечував проведення "референдуму" про окупацію півострова, брав участь в придушенні протестів кримських татар та захопленні приміщень штабу ВМС ЗСУ. За таку діяльність зрадника було нагороджено медаллю "За возвращение Крыма" Міноборони РФ.

Крім того, у травні 2014 року він прибув до Донецька, де вступив до лав "ДНР", а саме "Союзу ветеранів Донбасу "Беркут". Згодом як найманець "Спецбатальйону "8 рота" чергував на блокпостах в Олександрівці, Мар'їнці, Красногорівці, Ольгінці Донецької області, а також охороняв нафтобазу в Донецьку, здійснював конвоювання та охорону українських військовополонених, проводив навчання, інструктажі й стрільби в підрозділі та агітацію серед місцевого населення. 

"Визнавши терориста винним, суд призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. Прокуратура області має намір оскаржити цей вирок як надто м'який", - зазначили в прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що у Маріуполі накрили одного зі спонсорів бойовиків "ДНР". Поплічник терористів виділяв їм великі суми грошей із серпня 2014 року.  Спонсора бойовиків затримали у Маріуполі під час передачі чергової частини грошей. Наразі чоловіку "світить" від 8 до 10 років позбавлення волі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація