На Волині СБУ вилучила літак, яким здійснювалася контрабанда бурштину та зброї до ЄС

На Волині СБУ вилучила літак, яким здійснювалася контрабанда бурштину та зброї до ЄС

Фото: Прес-служба СБУ

Окрім органічних сполук, контрабандисти переправляли до Європи цигарки та зброю.

Служба безпеки України вилучила на Волині літак АН-2, який контрабандисти використовували для незаконного перевезення товарів до Польщі.

Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

"Правоохоронці спільно з прикордонниками виявили апарат у полі поблизу села Кашівка Ковельського району. Під час огляду кабіни літака співробітники спецслужби виявили карти та документи з інформацією щодо коридорів прольоту через кордон, точок злету-посадки та вивантаження товарів", - йдеться у повідомленні.

За оперативною інформацією, контрабандисти переправляли до Європи бурштин, цигарки та зброю. Наразі особи організаторів та учасників нелегальних перевезень правоохоронці встановлюють.

У зв'язку з цим було відкрито кримінальне провадження за статтею "Контрабанда".

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, 3 червня, вранці у Житомирській області відбулася перестрілка поблизу бурштинового родовища. Є поранені.Стрілянина відбулася поблизу с. Обище Олевського району між представниками "заїжджих" бандитських угрупувань та місцевими.

Пізніше, там знайшли паспорти невідомих, які і влаштували сутичку. Документи були вилучені із автомобілів, на яких приїхали невідомі та які пізніше захопили місцеві. При цьому, стало відомо, що внаслідок перестрілки, троє осіб шпиталізовано.

За словами селян, бандитські угрупування приїхали до їхнього села, щоб захопити контроль над родовищем бурштину та підпорядкувати собі місцевих жителів.  Втім, правоохоронці все ж арештували 9 учасників кривавої сутички у Олевському районі поблизу родовища бурштину. До села приїхали близько 30 осіб на 8 автівках без номерів, з яких 4 автомобілі розбиті селянами. На місце сутички одразу виїхали працівники СБУ, поліції та прокуратури. Наразі правоохоронці затримали 9 невідомих.

Повʼязані теми:

Наступна публікація